Přeskočit na obsah | Přeskočit na navigaci

Vyhledávání

Úvod » Články » Nemoci a uzdravení

Nemoci a uzdravení

Pravé příčiny průjmu na dovolené

Přichází léto a s ním i čas dovolených...

Stránky v mnoha časopisech i novinách jsou zaplněny různými reklamními upoutávkami a inzeráty na různé poznávací zájezdy, pobyty u moře či dovolené v tuzemsku apod.

Poslední roky je však možné pozorovat určitou změnu. Změnu v tom, že v některých časopisech či novinách se inzeráty na dovolenou dělí o reklamní místo s jinými inzeráty. S inzeráty, které lidi důrazně nabádají, že pokud se chystají na zahraniční dovolenou, tak že si určitě nemají zapomenout do svého kufru přibalit nějaký zaručený lék proti onemocnění, které údajně většinu lidí na dovolené nemine.

Tím nejčastějším onemocněním, se kterým se lidé o dovolené údajně musí potýkat, je střevní onemocnění zvané průjem.

pokračování článku

Přidáno: 1. 6. 2011 - Nemoci: trup - Trvalý odkaz - Komentáře: 3

Geniální osobní pomocník a rádce, který poradí, kolik, kdy a co jíst

Mnozí lidé bědují, že se přejídají, nebo že mají nadváhu. Tito lidé mají zmatek v tom, kdy, co a kolik jíst. Pokud chtějí zhubnout, tak se nutí do různých diet, zkouší další různé způsoby hubnutí. Někteří zkouší vůbec nejíst, jiní se trápí v různých fit centrech…

pokračování článku

Přidáno: 14. 8. 2008 - O lidském těle - Trvalý odkaz - Komentáře: 45

Geniální osobní pomocník a rádce, který hlídá i poradí kolik pít

Často v médiích slýcháváme různá doporučení, kolik máme pít. Některé zdroje radí 1,5 litru, jiné 2 litry, a to když nejsou horka, když je "normálně".
Člověk pak v tom má následně zmatek, protože se mu tolik ani pít nechce, nebo má pocit, že mu to doporučené množství nestačí. Nebo jeden den mu doporučené množství stačí a druhý den se nemůže dopít a pak má zmatek v tom, zda pít druhý den více, nebo ne?

Následně člověka napadá množství otázek: Jak to tedy je? Kolik vlastně pít tekutin? Má to být pokaždé stejné, nebo skutečně tělo má právo si diktovat, že jeden den vyžaduje tři litry a druhý den sotva litr? Neškodí tělu takovéto výkyvy? Čeho se vlastně držet, aby člověk neublížil svému vodnímu hospodářství, jeho rovnováze? Jak člověk pozná, kolik má dodat svému tělu tekutin? Je to každý den individuální, nebo to závisí na počasí, klimatických podmínkách, kdy stačí sledovat rtuť teploměru a podle toho si ráno stanovit množství tekutiny, které člověk v průběhu dne vypije? Nebo existuje jiné měřítko, které určuje potřebu tekutin a toho se má člověk držet?

pokračování článku

Přidáno: 29. 7. 2008 - O lidském těle - Trvalý odkaz - Komentáře: 4

Nadměrné pocení

Pot hraje v životě člověka velkou roli. Má na starosti hlavně ochlazování těla při stavech zahřátí, dále díky potu se také z těla dostává voda a jisté minerální látky.

Podle klasické medicíny je nadměrné pocení součástí různých nemocí (malárie, nemoci štítné žlázy, akutní pankreatitida apod.), někdy k nadměrnému pocení dochází v noci (při TBC, AIDS, hormonální poruše apod.).

Nadměrné pocení neumí medicína odstranit dostatečně a dlouhodobě. Pokud někdy řeší nadměrné pocení, tak drastickými zásahy, které nemají dlouhodobý účinek a pro člověka jsou pouze dočasným řešením.

Přidáno: 27. 7. 2008 - Nemoci: celé tělo - Trvalý odkaz - Komentáře: 0

Lupy

Každý, kdo se někdy setkal s lupy, ví, jak je to nepříjemné, když mu z hlavy poletují bílé částečky kůže. Zejména na černé oblečení či do jídla. Společensky se takovýto člověk cítí znemožněn.

Lékaři sami neznají příčinu lupů. Přičítají je suchosti vlasů či poruše kožního systému, mohou být však i příznakem některých neurologických onemocnění či poruch imunity.

Podle Avenny je příčina lupů jinde. Začneme sice u mechanické příčiny, ale, jako obvykle, skončíme u příčiny v psychice…

Přidáno: 24. 7. 2008 - Nemoci: hlava - Trvalý odkaz - Komentáře: 5

Přihlášení

Uživatel: Nepřihlášen

Registrace

PŘÍBĚHY ZE ŽIVOTA S RADAMI OD KAROLÍNY

Karolína je literární postava, které vdechly život Hana Přádová a Katarína Kuňová.

Po vzoru svých autorek se Karolína věnuje psychosomaterapii.

Příběhy vás zavedou do jejího studia, kde poskytuje konzultace svým pacientům
a zazní v nich mnoho zajímavých rad, které vám mohou změnit život k lepšímu.

| Nahoru | Mapa stránek