Přeskočit na obsah | Přeskočit na navigaci

Vyhledávání

Tak je ten mobil škodlivý nebo ne?

Uspokojivou odpověď na tuto otázku hledá mnoho lidí, ovšem doposud neznají skutečnou odpověď.

Vzhledem k tomu, že vyučujeme, že každou nemoc vyvolává myšlenkový pochod v hlavě, tak nemůžeme říci: "Ano, poruchy soustředěnosti, bolesti hlavy, poruchy sluchu, nádory mozku, poškození DNA, autismus, degenerativní onemocnění mozku, dysfunkce, psychické problémy a další nemoci jsou v důsledku škodlivého záření z mobilních telefonů."

Ano, dělaly se a i nadále se dělají různé pokusy na živých zvířatech, nebo i se zkoumalo záření z mobilů na krev a lymfu ve zkumavkách - avšak s rozporuplnými výsledky.

Jak to tedy podle Avenny je?

Odpověď je naprosto jednoduchá. Mobil bezpochyby vyzařuje určitou radiaci. Ale příčinou nemocí není tato radiace, ale vnitřní nastavení člověka.

Člověk, pro kterého je mobil posel dobrých zpráv, neonemocní a žádná radiace na něj nemá vliv ani význam.

Zejména se jedná o:

1. Děti, které díky mobilu:

  • mají možnost si popovídat s kamarády, protože by jinak byli sami
  • mohou si vyměňovat vyznání lásky
  • mohou se domlouvat se na hezkém programu dalších dní
  • mohou s radostí slyšet své rodiče
  • mohou být v kontaktu s každým, koho mají rádi.

2. Dospělé, kteří díky mobilu mohou:

  • slyšet své děti
  • slyšet svého partnera
  • se domlouvat na pracovních i osobních věcech
  • být v kontaktu s každým, po kom touží

Obě dvě kategorie mají společné právě to, že jim mobil vůbec nevadí, že jsou šťastní a vděční, že ho mají. Tito lidé nenosí v sobě negativa, ze kterých podle Avenny vznikají nádory či jiné nemoci.

Člověk, pro kterého je mobil posel zlých zpráv, onemocní z toho, jak tyto "zlé" zprávy zpracuje, kdy nemoc vzniká jako impuls právě jako reakce na tyto "zlé" zprávy.

Radiace v tomto případě hraje podružnou roli – hlavní roli hraje právě psychika dotyčného člověka.

Pokud se člověk ježí při každém zazvonění mobilu, pokud je nervózní z toho, co slyší z mobilu (nejdou obchody, jedna nemoc člena rodiny za druhou, nedaří se v určitých oblastech, uhánějí ho věřitelé, nízký stav konta, zamítnutí půjčky, zpráva o úmrtí, neštěstí, nemoci atd.), tak tento člověk si přesně říká o problémy s ušima, hlavou, které se později mohou skutečně odrazit jako určitý druh nádoru, či jiné vážné nemoci. I z těch se však lze uzdravit. Ovšem pouze tehdy, změní-li dotyčný člověk svoje smýšlení.

Člověk však musí začít hledat u sebe, jak vnímá mobilní telefon, co pro něj znamená, jak zpracovává zprávy z onoho mobilu (ať písemné či ústní).

Nemocný člověk se vždy dopátrá po příčině jeho nemoci, kdy je ovšem jeho mobil naprosto nevinně podezírán z nekalosti.

Toto platí pro všechny. Takže, pokud uslyšíte někdy, že díky radiaci z mobilů člověk onemocní, tak je chyba tomu věřit a ještě větší chybou je se zaleknout.

Žádná nemoc nepřichází jen tak. Každá nemoc přišla člověku napomoci, co nedělal dobře a v čem by se tudíž mohl zlepšit. A je na každém, jak svoji nemoc zpracuje. Ale obviňovat mobil není vůči mobilu fér.

Kdyby totiž bylo záření z mobilů skutečným nebezpečím, tak by onemocněl každý člověk bez výjimky. Tudíž je dobré se zamyslet nad tím, proč jeden onemocní a druhý, který také hodně telefonuje, ne.

Každý člověk přesně dohledá, co je příčinou jeho nespavosti, bolesti hlavy, nesoustředěnosti atd. Ale nesmí se zastavit u argumentů: mobil, jeho baterie apod. Protože ten, kdo se s tímto vysvětlením spokojí, se vystavuje naprosté bezmoci (že s tím nelze nic udělat, mobily jsou všude kolem nás), nejistotě (co když jsem na řadě já?), strachu (bojím se toho, že z mobilu budu vážně nemocný).

Takový člověk musí pokračovat dál, nezastavovat se na půli cesty a dohledat, co se v něm skrývá, že si přivodí takovouto nemoc.

Pravou příčinu člověk vždy dohledá. Ale musí se ptát. Ten, kdo se bude ptát, se dozví.

Pravidlo, že příčina všech nemocí se schovává v psychice člověka, platí vždy. Tělo se nikdy nemýlí...

Autor: Katka Kuňová
Volně přístupný článek

Hodnocení článku: 1,84

Známkování je stejné jako ve škole.

Zaslat článek e-mailem

Zaujal vás tento článek a chcete odeslat vašim známým odkaz na něj? Můžete k tomu využít náš jednoduchý formulář.

Bez práce nejsou ...

 

Komentáře

Moderní mobily (a radar)

Nastavení sama sebe vůči mobilnímu telefonu spočívá i ve vlastním využívání (nejen v nastavení se na způsob zpracování příchozích hovorů atd.). Značně záleží na způsobu používání (odchozí hovory atd.), a to včetně připojení na Internet (GSM až Wi-Fi). Záleží také na četnosti a délce provozování přístroje, na kvalitě používaného přístroje atd. To všechno je záležitostí vlastní volby (resp. dlouhodobého nastavení) každého člověka. Podle toho převáží vliv(y) i z hlediska *většiny* - včetně toho, jestli dovolíme radar (což je jako namalovat si na naši zemičku teč :( - případný útok nejspíš namíří nejprve na "oči").

Ještě jednou (shrnutí ala Avenna :)..:

* Všechno je záležitostí vlastní volby (resp. dlouhodobého nastavení) každého jedince. Podle toho převáží vlivy (i z hlediska "většiny"). *

Přidáno: 9. 5. 2013 12:22
[17] Láďa
Mobilní telefony

Ten článek se mi zdá nějaký divný a nevím, jestli to autorka myslela vážně nebo si dělá legraci. Samozřejmě, že psychika dokáže dělat divy, ale pokud vím, že při nějaké činnosti hrozí nebezpečí poškození zdraví, nebudu to dělat s tím, že mě se to možná vyhne. Záření mobilních telefonů nebude určitě zdraví prospěšná záležitost a je jedno o čem spolu v telefonu mluvíte. Naše děti se jednou asi budou divit, jak jsme takové přístroje mohli používat, stejně jako se teď divíme, jak lidé mohli žít v azbestových domech nebo jíst z hliníkových nádob. Věda musí postoupit a udolat lobby výrobců mobilních telefonů, pak se věci pohnou kupředu. Do té doby nás čeká zvýšený výskyt nádorových onemocnění, které budou výrobci omlouvat čímkoli, jen aby za ně nemuseli přijmout odpovědnost stejně jako výrobci cigaret.

Přidáno: 30. 3. 2009 10:18
[16] Helena Lukešová
radar

Dobrý den,

jsem moc ráda, že tady paní Jana a paní Hanka zmínila nové petice proti radaru.Příjemně mě překvapilo, že během pár dnů přibylo na www.nechciradar.cz bezmála deset tisíc podpisů (celkem jich už je přes třicet tisíc). Naplňuje mě to pocitem, že hodně lidem není jedno co se kolem nich děje.

Mějte se hezky, Helena

Přidáno: 10. 4. 2008 12:49
[15] Hana Voxová
Naděje

Dobrý večer.
Děkuji paní Janě za kontakt na petici proti radaru a přidávám další možnost k podpisu petice, která se dostala ke mně:
www.nechciradar.cz
Hezký večer všem přeje Hanka V.

Přidáno: 9. 4. 2008 22:53
[14] Květa

Paní Jano,
děkujeme za dobrou zprávu a za to, že jste se s námi podělila.
Také jem tu informaci právě dostala e-mailem od jedné paní a mám radost, že je ještě nějaká naděje.
Jak se říká, naděje umírá poslení.
Květa

Přidáno: 8. 4. 2008 20:08
[13] Jana
petice

Hezké odpoledne,

dneska jsem zažila úžasný pocit naplnění, o který se s Vámi chci podělit. Dostala jsem do mailu zprávu o tom, že existuje petice na stránkách greenpeace proti radaru. Přeposlala jsem tu zprávu dál a sama jsem ji elektronicky podepsala. Po odeslání podpisu se mi objevil seznam lidí, kteří si také nepřejí radar a americké vojáky trvale či jen dočasně umístěné na našem území. V té době tam bylo něco kolem 1 700 podpisů a kousek od mého jména jsem našla jméno mé kolegyně a ještě kousek dál jméno paní Heleny, kterou znám právě z těchto stránek (nebo je to možná úplně jiná Helena). Na stránkách Avenny akceptuji nebo se i učím akceptovat odlišné názory, ale tady u té petice jsem doslova procítila úžasný pocit sounáležitosti, až mi vhrkly do očí slzičky. Vzpomněla jsem si, jak jsem v roce 1989 také podepsala petici, tenkrát jsem ale v sobě cítila strach. Strach z toho, jak to všechno dopadne, jestli budu moci dostudovat - tenkrát mi byla obrovskou oporou moje maminka, která mi řekla: "Jani, jestli dostuduješ teď nebo až později nebo jestli vůbec nedostuduješ není tak důležité jako to, aby jsi byla zdravá." A mě se hodně ulevilo. Připojuji odkaz na petici, komu z vás není lhostejný život u nás, prosím, podívejte se na stránky greenpeace.

www.greenpeace.org/czech/cyber-kce/stante-se-on-line-aktivistou/vyzva-kongresu

Přidáno: 8. 4. 2008 18:23
[12] Vlaďka Komlová
Pro paní Lucii Kováčovou

Hezký den paní Lucko.
Ty informace o knize ,kterou zmiňujete jsou zajímavé a oslovilo mě to.Děkuji za námět,zřejmě to bude stát za přečtenía zamyšlení.
Zdraví Vlaďka Komlová

Přidáno: 4. 3. 2008 18:21
[11] Lucie Kováčová
Škodlivost přístrojů

Dobrý den,

jsem zdravotník a je fakt, že pokud budu vystavená nechráněně třeba roentgenovu záření po delší dobu, tak to se mnou nedopadne dobře, i když budu stokrát přesvědčena o opaku. Naprosto souhlasím s tím, že všechny nemoci mají co dočinění s našimi chybami, ale tou chybou může být i to, že se řádně nestarám o své tělo, to je také duchovní opomenutí, chyba. Tělo tu slouží v hmotnosti jako nástroj a je nutné mu dávat to, co mu prospívá.
Nedávno jsem četla zajímavou knihu od japonského vědce Masaru Emota- Léčivá síla vody, kde jsou nafocené krystaly vody, které vznikly zmrazením vody, která předtím byla vystavena nějakým vlivům (posloucháním vážné hudby, mobilnímu záření, mikrovlné troubě apod.) Krystaly vytváří buď nádherné obrazce nebo i úplný chaos a destrukci, pokud byly vystavené něčemu negativnímu. Vzhledem k tomu, že v těle je podíl vody hodně vysoký, dá se předpokládat, že stálé používání mikrovlnek apod. nebude úplně bez následků. Tohle mi potvrdil i jeden léčitel, který má také schopnosti vidět přesné příčiny nemocí.

Přidáno: 3. 3. 2008 15:03
[10] Žaneta

Dobré ráno všem,

paní Katko, děkuju Vám za tento hezký článek :-) Paní Hanko P. nad Vaším přiznáním jsem se mile zasmála, děkuju :-)

Paní Jitko,
i přestože na mobilu nás dnes každý může zastihnout a neunikneme i nepříjemným pocitům, i přesto si myslím, že jsme to stále my , kdo nastavuje, jak hodně budeme pro ostatní k zastižení.
Já osobně, když bych jela na dovolenou, tak bych telefon měla vypnutý a nebo , pokud bych mobil nechávala zapnutý, tak bych reagovala jen na volání a sms, které chci. Je to přece můj volný čas a myslím si, že mám právo určit si koho vyslechnu a s kým budu mluvit. Asi bychom se měli naučit nebýt otrokem mobilu, ale vymezit si jasná pravidla a pochopit, že my jsme ti, kdo ostatním dovolí nakolik vstoupí do našeho soukromí a našeho času.

Sms jsou hezká věc a často potěší ( alespoň mě ) , ale bohužel si myslím, že pomocí sms řešíme i věci, které bychom si navzájem měli říkat a podrobněji rozepsat, ne jen stroze napsat. I když psát se dá taky ne stručně, ale kolikrát na to kapacita sms nestačí, tak většinou volíme méně slov a ten druhý naši myšlenku může pochopit jinak než jak jsme ji mysleli. nebezpečí v sms vidím v tom, že lidé spolu přestávají mluvit :-(

Ohledně radaru i já mám nějaké otázky. Ikdyž pevně cítím, že radar ne, tak i mně by chyběly nějaké rozumové argumenty, pokud by je ode mě někdo chtěl slyšet.
Myslím si, že radar ne, hlavně ne ze zdravotního důvodu ( alespoň tak jsem to pochopila ) , ale z těch následků a důsledků, které se pak mohou stát. Z nadvlády američanů, že se staneme jejich loutkami, v podstatě jejich rukojmími, protože k radaru a tudíž k rozhodování o činnosti radaru, budou mít přístup jen oni. A pokud budeme mít na našem území takovou věc, která má něco společného se zbraněmi, válkou, nadvládou, nebezpečím atd. , může být na našem území klidně válka, aniž bychom to chtěli. To je pro mě nejsilnější argument. Nevěřím, že radar nás má ochránit, jak říkají někteří politici, naopak , jak sleduji chování američanů , věřím, že se budou snažit o nadvládu celého světa a my jim to , pokud jim poskytneme naše území ve středu Evropy, bohužel umožníme a tak nepřímo bychom se všech strašlivých věcí, které dělají a možná ještě chystají, budeme účastnit. A hlavně z těhle důvodů radar nechci.

Pro nás jako pro národ si myslím, že bychom se měli konečně už naučit nebýt laxní a přijímat inforamce jen tak ( nechat se uchlácholit těmi polívkami, které nám politici říkají ) , ale měli bychom se snažit dohledávat pravdu. Bohužel někteří dnes dávají přednost pohodlí a je pro ně důležitější než pravda...Mimochodem mimo tema, sledovali jste volbu prezidenta ? nebo některé debaty s politiky ? Já se za jejich chování už doslova stydím. Jen se divím, že jim není hanba. ...

Žaneta

Přidáno: 24. 2. 2008 9:05
[9] Hana Voxová
Dobrý den paní Vlaďko,

Děkuji Vám za Vaši odpověď. Navedla mě na moje určité nesprávné vnitřní nastavení a pracuji na nápravě. Je zajímavé to srovnání s r.1968 a něco na tom bude… Mám pocit, že u radaru je to obráceně než u mobilu, že u radaru je na 1. místě škodlivost a na 2. místě psychika a vnitřní nastavení, na kterém záleží k jak velkému poškození dojde.
Hezký den. Hanka V.

Přidáno: 22. 2. 2008 12:03
[8] Jitka Wolf
Dobry vecer,

asi bohuzel patrim tez k lidem, kterym je mobil spise pritezi.
Pokud telefonuji s mobilem dele, zahreje se, je hodne horky a me je to neprijemne.

Uz je to asi deset let, kdyz jsem jezdila dlouhe trasy autem a v aute hodne telefonovala (tehdy to jeste za pokutu, pokud se nemylim, nebylo :-), Po takovem delsim hovoru jsem mela pocit tlaku v hlave (u usi) a zalehle usi. Ale mozna, ze to bylo zpusobeno i tim, ze se tehdy rikalo, ze by mel clovek pri telefonovani v aute mit antenu na aute, aby to negativni "vyzarovani" slo ven. Antenu jsem nemela a tak jsem tomu asi uverila.

V soucasne dobe je mi mobil asi neprijemny i proto, ze je clovek kdykoliv a kdekoliv k zastizeni (pokud je mobil zapnut) a to bohuzel i pro osoby, ktere nepovazuji vzdy za mile a na jejichz zavolani se tesim.
Napr. bylo kolegum z prace volano i v dobe dovolene a dovolena jim byla timto ukoncena (tady se ale asi obavam zbytecne neceho, ce me samotnou jeste nepotkalo :).

Co mi u mobilu urcite chybi je to, ze si myslim, ze drive si rodina, pratele, vice/casteji telefonovali a dnes se napise kratka sms.
Vyhoda sms je ale urcite to, ze mohu nekomu sdelit zpravu, kterou bych v osobnim kontaktu asi jen tak lehce nesdelila.

Preji hezky vecer. Jitka Wolf

Přidáno: 19. 2. 2008 19:25
[7] Hanka Přádová
Omluva

Díky jednomu z komentářů k tomuto článku jsem zjistila, že jsem při publikování tohoto článku nedopatřením uvedla, že autorem tohoto článku jsem já. Ve skutečnosti je autorem tohoto článku Katka Kuňová.

Všem čtenářům se omlouvám za toto moje pochybení.

Přeji vám přínosné dny.
Hanka Přádová

Přidáno: 19. 2. 2008 13:35
[6] Komlová Vlaďka
Paní Hanko

Já když přemýšlím do hloubky a vrátím se do minulosti do r.68,tak se vlastně situace začíná opakovat.Tenkrát lidé zřejmě bojovali málo proti vstupu sovětských vojsk na naše území,tak se situace možná opakuje,abychom se vzpamatovali a teď se do toho pořádně opřeli,/ale to jsou pouze mé úvahy /a dokud se to nenaučíme,tak se to bude opakovat znovu a znovu.
Jinak co udělat maximum sama za sebe proti radaru zaznělo na dvou přednáškách,.....podepisovat petice,rozesílat letáčky,účastnit se demonstrací proti radaru,napsat politikům/na stránkách www.trokavec.cz najdete jejich adresy/,jedna petice byla na www.osud.cz,třeba šířit pomocí mailu svým známým stránky Trokavce,tisknout články a rozdávat je známým,hovořit o tom mezi blízkými apod.A nakonec věřit,že se něco stane a radar u nás neumístí.
Ještě se vrátím k mobilu,můj manžel je názorný příklad toho,jak si spustit bolesti hlavy z telefonování a to prosím na té straně,kde má přiložený mobil.Je to přesně tak,jak píše paní Katka.Pro něj je mobil spíše přítěž než nadstandart v dnešní době.
Dobrou noc a hezké sny Vlaďka K.

Přidáno: 18. 2. 2008 23:21
[5] Hana Voxová
Hezký večer.

Děkuji za článek o "škodlivosti mobilu" paní Přádové a pisatelům za příspěvky o radaru. Při čtení článku mě také napadlo srovnání s radarem a po otázce paní Heleny jsem přemýšlela, jak zformulovat přibližně to, co napsata paní Vlaďka. Paní Vlaďko, napsala jste to hezky a mám na to podobný názor - radar mi připadá "za hranicí". Přemýšlím, čím vším si to "zasloužíme" a co jak mohu a mám za sebe udělat, abych tomu zabránila.
Hezký večer. Hanka V.

Přidáno: 18. 2. 2008 22:46
[4] Vlaďka Komlová
Příspěvek

Hezký večer.
Problematiku radaru sleduji průběžně.Když jsem poprvé zaslechla zprávu o tom,že u nás bude umístěn,tenkrát mé vnitřní pocity zareagovaly ......rozhodně ne.Neznala jsem podrobnosti o radaru,od té doby jsem si něco již přečetla.Vnímám to takto.Mobil nemá tak silné záření.U radaru jde zřejmě o hodně silné záření,které už na zdraví člověka bude mít negativní vliv ,aniž by člověk musel mít nějakou negativní myšlenku.Vnímám to z pohledu prostého zdravotníka,přirovnala bych to například k radioaktivnímu záření např.člověk který je vystaven silnému radioaktivnímu záření má následně poruchy krvetvorby ,popáleniny apod.Uvažuji jen na základě znalostí ze školy a logicky,vezměme si např.následky Černobylu,zdravotní problémy,které mají lidé do dneška po působení tohoto záření nemohou být způsobeny jen myšlenkou.Z toho mi vyplývá,že pokud je něčeho opravdu už megalomantsky hodně/ a to jsem zveličila/ je to neúnosné už i pro zdraví člověka,zvířat a přírodu kolem nás.Pokud se mé pocity a úvahy neshodují s tím co hlásá Avenna,budu velmi ráda za správný a pravdivý názor.
Příjemný večer všem Vlaďka K.

Přidáno: 18. 2. 2008 22:14
[3] Eva Kremlíková
Dobrý večer,

souhlasím s p. Vítkem. Také tápu. U mobilního telefonu to mám myslím nastavené správně. Díky němu mohu komunikovat kdykoliv s kýmkoliv milým. Není mi ale jasné více věcí okolo radaru. Zeptám-li se sama sebe. ""Vadí mně radar? Z politického hlediska, zdravotního a proč? Avenna přeci říká, že všechny nemoci si způsobuji svými myšlenkami. Tedy bych měla patřit k těm, kterým je to jedno, jestli u nás radar bude umístěn a co se kolem toho děje. Já se přeci nemusím bát, pokud budu "myslet pozitivně". Ale paní Katka K. a Hanka P. jsou proti. Proč? Jaký je v tom háček.""
Byla bych vděčná za trošku jasna. V otázce umístění radaru v ČR se osobně přikláním k NE, ale když by se někdo zeptal proč, tak nevím jak argumentovat. Jen to tak cítím.
Děkuji a přeji hezký večer.
Eva Kremlíková

Přidáno: 18. 2. 2008 20:49
[2] Vítek Radarovič P.
Tak je ten radar škodlivý nebo ne?

Dobrý den,
Děkuji za článek, také mi to vrtalo hlavou, jestli mobil škodí a mikrovlnka taky.

Paní Helena mě zase předběhla, protože jsem uklízel v kuchyni. Rád bych tento článek převyprávěl a místo slova mobil bych říkal radar a došel bych k závěru, že pro ty, kdo milují Ameriku a vidí v radaru ochranu, tak těm nebude radar škodit.

Jenže tuším, jak by někteří čtenáři zareagovali a také nemusím být vtipný za každou cenu. Někteří by to nepochopili a někteří by říkali, že zlehčuji článek a jiní, že zlehčuji radar.

To vůbec není pravda. Rád bych se k radaru postavil čelem. Tedy ne k zapnutému radaru, ale k problematice radaru. Nechci stát stranou. Nebojím se nějakých výčitek svědomí v budoucnosti. O tom nepřemýšlím. Spíš si říkám, že se má člověk postavit špatné věci v přítomnosti. Vzít klacek a urazit tomu radaru anténu, aby potvora nezářil. Kdo chce bít radar, hůl si vždycky najde. Jenže já ho chci bít spravedlivě. Období anarchie kvůli anarchii už mám za sebou. Toto téma nezlehčuji, pouze u radaru nemám nic, o co bych se mohl opřít. Nebo je to otázka intenzity vyzařování?

Pokud mám být proti radaru, tak proti němu mohu být proto, že nějací darebáčci prodávají naší zemi anebo proto, že radar škodí. Je mi divné, že Avenna, která tvrdí, že všechny nemoci jsou psychického původu a že člověk je jen „shluk frekvencí“, tak že považuje ten radar za zdraví škodlivý. Nestačilo by zhluboka dýchat? Že to není jako držet čtyři kila, ale jako dostat pěstí do břicha, řekla paní Katka K. na přednášce. Jak by se podle Avenny léčily nádory vzniklé vyzařováním radaru? Jaká je psychická příčina nemocí z radaru?

Ani dřívější článek o radaru zde mi mnoho nepomohl. Radar bude největší na světě, nevyzkoušený … ani otázka „Není tedy celá situace okolo umístění radaru u nás jen zástěrka něčeho jiného?“ mi moc nepomohla.

Radar je vážně věc, o které nevím, co si mám myslet a nechci reagovat na základě domněnek. Nedělám si iluze o naší vládě, na každého jednou dojde, tak proč se angažovat zrovna kvůli radaru.

Přidáno: 18. 2. 2008 19:16
[1] Helena Lukešová
radar

Dobrý večer,
při čtení článku mě napadla spojitost s radarem. Platí i tady, že člověk, který má obavy má větší šanci onemocnět?
Dá se nějak správně vnitřně nastavit i vůči radaru?

Helena

Přidáno: 18. 2. 2008 19:01

Nový komentář

Bez práce nejsou ...

 

Prosíme vás, abyste komentáře psali v souladu s dobrými mravy.
Nevhodné komentáře budou zablokovány.

Internetové adresy začínající http://, https:// a ftp:// budou převedeny na odkazy.

Tučné písmo můžete vložit pomocí [b]text[/b], pro kurzívu použijte [i]text[/i].

Přihlášení

Uživatel: Nepřihlášen

Registrace

PŘÍBĚHY ZE ŽIVOTA S RADAMI OD KAROLÍNY

Karolína je literární postava, které vdechly život Hana Přádová a Katarína Kuňová.

Po vzoru svých autorek se Karolína věnuje psychosomaterapii.

Příběhy vás zavedou do jejího studia, kde poskytuje konzultace svým pacientům
a zazní v nich mnoho zajímavých rad, které vám mohou změnit život k lepšímu.

| Nahoru | Mapa stránek