Přeskočit na obsah | Přeskočit na navigaci

Vyhledávání

Opar II.

Proč opar postihuje 90% obyvatel?
Proč opar zastavil sexuální revoluci?
Proč pásový opar postihuje nervy zejména na trupu?
Proč je vůbec postižena kůže?
A proč může opar vyústit v záněty mozkových blan či poškození mozku?

Na tyto se pokusím odpovědět postupně. Nejprve bych chtěla vysvětlit pohled Avenny na kůži jako takovou, abychom pochopili, co podle Avenny představuje na kůži opar.

Kůže představuje orgán, který chrání celé tělo (orgány, svaly, tkáně atd.):

  • před přílišným teplem (rozšířením cév, kdy se zpomalí tok krve na povrchu kůže a tím dojde k ochlazení, nebo přímo vylučováním kapiček vody - potu, které ochlazují kůži)
  • před zimou (tím, že se zježí kůže, která vytvoří izolaci mezi studeným vzduchem a kůží, nebo tím, že se zúží cévy, kdy se tok krve zrychlí a nedochází tolik k ochlazení krve na povrchu těla)
  • před vysycháním (zadržováním či vypouštěním vody - jak do těla, tak z těla - pocením)
  • před zevním prostředím - mechanická ochrana (prach, chemikálie atd.)
  • čidýlky, které vykazují, kdy je zima, teplo, bolest či tlak, aby člověk mohl zasáhnout.

Ochranná funkce kůže

Kůže má i jiné funkce, ale nyní se budeme zabývat tou hlavní - ochrannou.

Přeloženo do řeči Avenny:

Když se děje něco na kůži, tak je vždy jasné, že něco není v pořádku s myšlenkami člověka, protože se cítí zbytečně (a přitom zbytečně) ohrožen a následně reaguje takto:

  • má přehnanou potřebu se bránit lásce i nelásce
  • nemá v sobě pokoru, nebo jí má přespříliš
  • nechce uznat chybu, nebo uznává i to, co nemá
  • je na sebe přísný, nebo na ostatní
  • má sebedestrukční myšlenky
  • uvažuje a reaguje přecitlivěle, nebo necitlivě.

Kůže svými nemocemi člověku říká, že jeho myšlenkové pochody nejsou na místě.

Dalšími ukazateli nesprávných myšlenek člověka jsou také projevy, kdy se na kůži děje něco, co přichází buď zvenčí (popáleniny, puchýře, odřeniny), nebo zevnitř (akné, bradavice).

Existuje ještě mnoho dalších takových projevů týkající se kůže, ale nyní se vrátím k oparu.

Vznik oparu

Opar vzniká postupně a já k jeho jednotlivým fázím budu psát, co tělo v tu danou chvíli člověku říká, dvěma způsoby: pro lidi, kteří jsou na sebe hodní a pro lidi, kteří jsou na sebe přísní. Každý si sám určí, co na něho platí. Pokud na něho platí ta přísná varianta, je na čase přestat být na sebe přísným (protože si tím říkám i o přísnost od ostatních a to bolí).

I. fáze oparu - svědění kůže

Opar je útvar, který vzniká zevnitř. Nejprve dochází ke svědění postiženého místa.

V řeči Avenny svědění znamená:

  • Pro lidi, kteří jsou na sebe hodní: "Máš v sobě zmatek, chaos, nemáš uspořádané myšlenky, a proto jsi nespokojený. Jsi nespokojený, ale tvoje nespokojenost není na místě, protože to, kvůli čemu jsi nespokojený, dopadne dobře."

  • Pro lidi, kteří jsou na sebe přísní: "Přestaň malovat čerta na zeď".

Pokud si člověk dá tolik námahy, aby dohledal, z čeho a proč je nespokojený či jakého čerta ve své mysli maluje na zeď a tuto nespokojenost v sobě rozptýlí jiným pohledem na danou věc (najde si důvod ke spokojenosti, nebo místo toho čerta si v sobě nakreslí sluníčko), na kůži se nevytvoří nic. Zkrátka, bude to drobná epizodka, která se na kůži jakkoli neprojeví.

Pokud si člověk nesrovná s čím je neoprávněně nespokojen, tak jeho nespokojenost nejen, že nezmizí, ale umocní se a přehoupne se do dalších fází.

Dochází k těmto fázím:

  1. k zarudnutí kůže
  2. ke zvýšené citlivosti
  3. ke vzniku puchýřků, které se následně plní hnisem.

II. fáze oparu - zarudnutí

Zarudnutí se týká radosti.

Tělo zarudnutím říká:

  • Pro lidi, kteří jsou na sebe hodní: "I přes to, že máš v sobě zmatek, tak nepřestávej cítit radost a neznevažuj ji, ubližuješ tím sobě či jiným. Uvolni se, zmatek se vysvětlí."

  • Pro lidi, kteří jsou na sebe přísní: "Místo, aby ses těšil, tak zmatkuješ. Tak přestaň zmatkovat a začni se těšit!"

III. fáze oparu - zvýšená citlivost

Zvýšená citlivost poukazuje na přehnané vnímání určitých vjemů.

  • Pro lidi, kteří jsou na sebe hodní: "Přehnaně vnímáš to, co se ti děje, uvolni se, přestaň se bát, máš zbytečný strach. To, co vidíš černě, dopadne hezky, uvidíš."

  • Pro lidi, kteří jsou na sebe přísní: "Přestaň z komára dělat velblouda."

IV. fáze oparu - vznik čirých puchýřků

  • Pro lidi, kteří jsou na sebe hodní: "Máš v sobě sebelítost z toho, co se ti děje a bude dít, přitom se ti nic, co by sis nezasloužil, neděje ani dít nebude. Přestaň plakat, utři slzy a jdi s důvěrou řešit to, čeho se bojíš. Dej na sebe."

  • Pro lidi, kteří jsou na sebe přísní: "Přestaň se litovat a začni něco přínosného dělat. A ať se stane cokoli, tak si vše zasloužíš."

V. fáze - vznik puchýřků plných hnisu

Opar vyvrcholí puchýřky, které jsou plné hnisu, což v řeči Avenna znamená:

  • Pro lidi, kteří jsou na sebe hodní: "Jsi zhnusen z něčeho, co tě jenom něčemu učí. Tak nebuď zhnusen z toho, co se ti děje, ale uč se - jednou budeš rád, že jsi tyto životní lekce dostával. Tvůj nesouhlas s tím, co se ti děje nebo bude dít, je naprosto neoprávněný. Dej na sebe, nepodléhej se tlaku okolí."

  • Pro lidi, kteří jsou na sebe přísní: "Přestaň vidět zlo tam, kde není. Přeháníš to s projevy nesouhlasu. Tvoje zhnusení si nech na jinou příležitost, když to bude na místě."

Opar je vlastně znamení, že se nemám bát dát na sebe, na to, co cítím a že nemám dávat na to, co signalizuje okolí. Nejlepší, co člověk může udělat, je, že počká, naplněn čirou zvědavostí, ani ne strachem, ani ne zhnuseností, ani ne sebelítostí, jenom zmíněnou ryzí zvědavostí, jak to dopadne.

Proč tedy opar postihuje 90% obyvatel?

Protože 90% obyvatel nedává na sebe, ale dává na mínění ostatních. Na základě toho mají v sobě rozpor, který pramení z toho, že cítí něco jiného a chovají se jinak, než cítí. A následně se jim nedaří tak, jak by si přáli.

Proč opar zastavil sexuální revoluci?

Protože lidé začali podléhat promiskuitě a nedali na svůj vnitřní pocit, že milovat se bez pocitu lásky je jako jíst bez pocitu hladu. Měli v sobě zmatek z toho, že se chovají promiskuitně, ale stejně uvnitř nejsou šťastní.

Jejich okolí jim předkládá model: sexuálně nevázaný = svobodný a šťastný.

A tento model mnoho lidí chtělo napodobit. Přitom výsledné pocity z takovéhoto modely jsou žalostné. Takoví lidé nejsou šťastní, ale zmatení: "Jak to, že nejsem šťastný, když dělám to, co mi společnosti ukazuje jako model být šťastným?"

A právě tento zmatek se projevuje na genitáliích.

Léčba v takovémto případě je jednoduchá: na to, aby člověk už nikdy neměl opar na genitáliích, by měl dát na svůj vnitřní (ať společností znevážený) hlas. Tento vnitřní hlas volá po věrnosti, kterou nepovažuje za zbytečnou. A taktéž volá po tom, aby si člověk počkal (i intimně) na toho pravého a nebral toho, koho nemiluje a koho si neváží.

Tělo mu takovým oparem říká: "Neměj zmatek, počkej a dočkáš se. A než se dočkáš, tak se sebou něco dělej, aby si tě ten budoucí partner mohl vážit."

Proč pásový opar postihuje nervy zejména na trupu?

Protože to ukazuje, že se člověk stal přecitlivělým na základě nepříjemných zkušeností, které prožil v minulosti. A ty zkušenosti si nesprávně vyložil tak, že už odmítá komunikovat.

Lidé s pásovým oparem se stáhnou do sebe, neprojevují se, méně mluví, jsou sebelítostivými, volají po péči, lásce, pozornosti, ovšem nešťastným způsobem - hádkami, mlčením, pláčem.

Proč je vůbec postižena kůže?

Protože právě kůže ukazuje člověku to, že zraňuje sám sebe špatnými myšlenkami a tím má potřebu se bránit tomu, co mu ve skutečnosti neubližuje, ale co ho učí.

A proč může opar vyústit v záněty mozkových blan či poškození mozku?

Toto se děje u lidí, kteří mají v sobě zmatek či chaos, či neuspořádané myšlenky tak velkého rozsahu, že vyzkratují sami sebe. S několika takovými případy jsem se setkala na konzultacích a vždy bylo nutné tomu člověku vyložit situaci tak, jak je ve skutečnosti. Vyvrátit přehnané katastrofické scénáře, ukonejšit, povzbudit, změnit toho čerta na slunce.

Autor: Katka Kuňová
Volně přístupný článek

Hodnocení článku: 1,49

Známkování je stejné jako ve škole.

Zaslat článek e-mailem

Zaujal vás tento článek a chcete odeslat vašim známým odkaz na něj? Můžete k tomu využít náš jednoduchý formulář.

Bez práce nejsou ...

 

Komentáře

[4] Jitka Jiříková
akné versus opar

dobrý večer, mám 17i letou vnučku s úporným akné,které už má nejméně 3 roky.
Doporučované bylinné ani chemické preparáty nezabraly a projevy se stupňují, ruku v ruce zoufalství té holčičky. Přečetla jsem si články o oparu, platí to stejné pro akné?Právě jsem si objednala Vaše dvě knihy, zatím nevím, jestli tam najdu odpověď, dovolila jsem si využít tento formulář. Děkuji ,se srdečným pozdravením ze Šumavy Jitka Jiříková

Přidáno: 13. 10. 2019 21:00
[2] Zuzana
Opar uz 2 mesice

Dobry den,

dekuji Vam za clanek. Otevrel mi oci. Jsem na sebe hodna, to vim. Resim ted neprijemnou situaci, ze ktere se nedokazi vyhrabat a uz dva mesice se mi tvori opary. Jeden zmizi, dalsi se hned objevi. Vsechny jsou na rtech. Tusila jsem, ze to bude mit souvislost s mou nastalou situaci a Vas clanek mi pomohl si to ujasnit. Moc dekuji!

Přidáno: 18. 11. 2011 14:30
[1] Marta Kralová

Dobrý den,děkuji za pěkný článek,jen Vás prosím o vysvětlení jak dohledám hranici,jestli sem na sebe hodná,nebo přísná?Děkuji Marta

Přidáno: 28. 4. 2008 18:28

Nový komentář

Bez práce nejsou ...

 

Prosíme vás, abyste komentáře psali v souladu s dobrými mravy.
Nevhodné komentáře budou zablokovány.

Internetové adresy začínající http://, https:// a ftp:// budou převedeny na odkazy.

Tučné písmo můžete vložit pomocí [b]text[/b], pro kurzívu použijte [i]text[/i].

Přihlášení

Uživatel: Nepřihlášen

Registrace

PŘÍBĚHY ZE ŽIVOTA S RADAMI OD KAROLÍNY

Karolína je literární postava, které vdechly život Hana Přádová a Katarína Kuňová.

Po vzoru svých autorek se Karolína věnuje psychosomaterapii.

Příběhy vás zavedou do jejího studia, kde poskytuje konzultace svým pacientům
a zazní v nich mnoho zajímavých rad, které vám mohou změnit život k lepšímu.

| Nahoru | Mapa stránek