Přeskočit na obsah | Přeskočit na navigaci

Vyhledávání

Úvod » Články » Nemoci a uzdravení » Rubrika: O lidském těle » Ještě že stříhání vlasů nebolí

Ještě že stříhání vlasů nebolí

Už jste někdy do hloubky přemýšleli o tom, jak lidské tělo je geniálně vymyšlené a "sestrojené"?
Uvědomili jste si někdy, jak "Matka příroda", jakožto tvůrce lidského těla, precizně myslela na všechny i sebemenší detaily?

Zkuste si představit, jak by se mohla radikálně změnit třeba taková samozřejmost jako je návštěva u kadeřníka, kdyby "Matka příroda" při tvoření lidského těla zapomněla na ten fakt, že vlasy si lidé budou stříhat.

Přijdete ke kadeřníkovi a usednete na kadeřnické křeslo.
Zatnete zuby a odhodlaným hlasem pronesete: "Na ježka, prosím. Ať mi to vydrží co nejdéle."
A nebude vůbec záležet, jestli jste žena nebo muž.
Pro všechny, ať pro ženy či muže, bude podstatné jen to jediné, aby oddálili další návštěvu u kadeřníka.

A proč by to ti lidé takto dělali?

Protože "Matka příroda" by nevzala v potaz to, že lidé si budou stříhat vlasy a tudíž by do vlasů umístila receptory pro bolest. Jinými slovy by stříhání vlasů bolelo.

Tudíž by návštěva kadeřníka nebyla příjemnou záležitostí jako je tomu dnes. Tato návštěva by se spíše podobala návštěvě u zubaře.

Movitější lidé by se bolesti vyhýbali, stejně tak jako u zubaře, tím, že by si zaplatili injekci proti bolesti.

A ti, co tolik penízků nemají, by překonávali bolest tak, jak to mnozí z nich u zubaře dělají, že by si v duchu počítali či by mysleli na něco hezkého apod.

Existovalo by i další případné řešení: vlasy si nestříhat vůbec. Takže by po ulicích chodili lidé podobní trosečníkům - měli by dlouhé a neupravené vlasy.

Je geniální, že "Matka příroda" při sestavování lidského těla myslela i na takovéto podrobnosti a lidské tělo vytvořila tak, že nikoho nebolí stříhání vlasů, či holení vousů, nebo stříhání nehtů apod.

Na druhé straně však mnoho lidí tento fakt zneužívá a chová se ke svému tělu bezohledně

Vždyť jen kolik žen, ale i mužů tuto skutečnost, že vlasy nevykazují bolest, zneužívají a používají na ně všelijaké nešetrné chemikálie (barvení, trvalá atd.), tepelně je upravují (kulma, žehlička) apod. A pak se ještě diví, že se to na jejich vlasech neblaze projeví, kdy pak jejich vlasy vypadají spíš jako chemlon, než-li zdravá kštice, kdy jim vlasy nadměrně padají a pomaleji jim rostou, kdy se jim třepí konečky apod.

Tito lidé by přesto, že manipulace s vlasy nebolí, měli mít na paměti, že vlasy (ostatně jako i nehty, vousy, obočí) jsou živé organismy a že nešetrné zacházení s nimi se na nich dříve či později vždy negativně projeví.

Tito lidé by si měli uvědomovat, že "Matka příroda" některé části lidského těla nevytvořila necitlivé na bolest pro to, aby to lidé mohli zneužívat a mohli s nimi všeijak experimentovat, ale pro to, aby nám umožnila snadnější život.

Autor: Hanka Přádová
Volně přístupný článek

Hodnocení článku: 1,43

Známkování je stejné jako ve škole.

Zaslat článek e-mailem

Zaujal vás tento článek a chcete odeslat vašim známým odkaz na něj? Můžete k tomu využít náš jednoduchý formulář.

Bez práce nejsou ...

 

Komentáře

[3] Tatanka
Pro zajimavost

Mam dost vlnite vlasy svetle kastanove. Po umyti to vypada docela pekne ale po prvni noci uz nemam hezke lokny ale vrabci hnizdo. Takze se to rano snazim ucesat ale misto vln uz mam vlasy jen zkrepovatele. Zaroven vime ze kudrnate vlasy jsou suche. Pokazde kdyz pouziju nejaky olejicek ci krem tak zas na druhy den mam vlasy jak spinu, bez lesku. To bych musila vlasy myt denne.Po urcite delce se me vlasy, zadnym zasahem chemie a tepla, trepi, lamou a celkove vypadaji jako chemlon.
Od dob co existuji kvalitni barvy na vlasy si vlasy barvim trochu tmaveji, vypadaji zdrave a lesknou se. A uz vubec co existuji zehlicky na vlasy, ja vypadam ze mam pekne vlasy. Ty se po vyzehleni masti prirozenym zpusobem jako u lidi s rovnyma vlasama. Nyni mi narostly do takove delky, jakou jsem jeste v zivote nemela a diky zehleni se netrepi a ja tedy uz nemusim strihat. Cele mladi touzim po krasne dlouhych vlasech a ted to vypada ze tu sanci budu mit. Diky chemii a technologii.
Mozna jsem nevyzrala osobnost ktera se neumi prijmout takova jaka je i s mou nedokonalosti ale po kazdem umyti a vyhlazeni vlasu, kdyz vidim jak se lesknou a vlaji pri pohybu hlavy-mam jako zenska sve poteseni.
Dale, ne kazdy ma tak symetrickou hlavu aby mu sluselo vsechno, od hole hlavy az po dlouhe haro. Dobry kadernik jak muzi tak zene dovede vlasy upravit tak ze je zjemni, zkrasli a touha vypadat hezky existuje od dob kdy tu lidstvo je. Proc podsouvate myslenku ze chodit ke kadernikovi je neco spatneho?

Přidáno: 23. 4. 2013 11:10
[2] markéta
odpověď

také si to myslím

Přidáno: 20. 2. 2010 13:05

Tento komentář je reakcí na [1] xx

[1] xx

to je totální nesmysl!

Přidáno: 28. 10. 2009 18:39

Na komentář reagoval [2] markéta

Nový komentář

Bez práce nejsou ...

 

Prosíme vás, abyste komentáře psali v souladu s dobrými mravy.
Nevhodné komentáře budou zablokovány.

Internetové adresy začínající http://, https:// a ftp:// budou převedeny na odkazy.

Tučné písmo můžete vložit pomocí [b]text[/b], pro kurzívu použijte [i]text[/i].

Přihlášení

Uživatel: Nepřihlášen

Registrace

PŘÍBĚHY ZE ŽIVOTA S RADAMI OD KAROLÍNY

Karolína je literární postava, které vdechly život Hana Přádová a Katarína Kuňová.

Po vzoru svých autorek se Karolína věnuje psychosomaterapii.

Příběhy vás zavedou do jejího studia, kde poskytuje konzultace svým pacientům
a zazní v nich mnoho zajímavých rad, které vám mohou změnit život k lepšímu.

| Nahoru | Mapa stránek