Přeskočit na obsah | Přeskočit na navigaci

Vyhledávání

Úvod » Články » Novinky » Centrum Maják Ptyč

Centrum Maják Ptyč

Jak většina asi z vás zná, tak Avenna se zatím vyučuje pouze ve Škole zdraví těla i duše, kterou jsme v roce 2003 otevřely v Praze - Vršovicích. Tato škola poskytuje příjemné zázemí pro výuku Avenny a pro poskytování osobních konzultací.

Jenomže praxe ukázala, že by bylo potřeba vybudovat ještě další centrum Avenny, které by návštěvníkům nabízelo komplexnější služby včetně možnosti ubytování, kde by zájemci mohli strávit i delší dobu.

Firma Stébla s.r.o. nám nabídla pomoc při zrealizování tohoto centra a tak vznikl projekt, na jehož konci by v okrese Plzeň - sever měl stát zcela netradiční areál, který by se měl stát dalším místem, kde se člověk mimo jiné bude moci blíže seznámit i s Avennou.

Ozdravné, vzdělávací, kulturní, relaxační a sportovní centrum Maják Ptyč

Naší představou je, aby se toto Centrum stalo:

  • oázou klidu, kde si člověk podle svých představ může odpočinout a zároveň i načerpat síly do dalšího života

  • zázemím, kde si člověk může nejen zregenerovat svoje zdraví, ale zároveň kde se může i podle libosti vzdělávat

  • místem, kde se člověk může naučit odbourávat své zlozvyky, které mu způsobovaly neduhy či jiné problémy v životě.

Každý si však pod tímto může představit něco jiného, proto Centrum Maják Ptyč bude nabízet širokou škálu možností aktivit či relaxu, aby si zde každý návštěvník mohl vybrat právě to, co jemu vyhovuje.

I z tohoto důvodu si kromě jiného výstavba Centra vyžádá i další lektory Avenny. V současné době školíme první z nich a jsou jimi Dagmar Halladová a Daniela Tykačová.

Připravovaný program Centra Maják Ptyč

Jak již samotný název Centra napovídá, tak každý návštěvník si zde bude moci vybrat:

  • zda se bude věnovat svému zdraví
    V rámci ozdravného pobytu zde budou především nabízeny semináře zabývající se tématikou zdraví a nemocí s možností osobní konzultace.

  • či se raději bude vzdělávat
    Vzdělávací program bude rozdělen na dvě kategorie.

    První kategorií budou semináře Avenny, které budou zaměřeny na problematiku nemocí a jejich léčby, na řešení neshod v mezilidských vztazích a zároveň budou nabízet i netradiční pohled na vnímání souvislostí koloběhu života.

    Druhou kategorií budou zájmové kurzy – např. kurzy kreslení, keramiky, rukodělných řemesel, výuky cizích jazyků.

  • nebo svůj zájem zaměří na kulturní program
    Na své si zde přijdou i příznivci kultury. Budeme zde organizovat taneční večery, divadelní představení, filmové večery apod.

  • anebo se bude věnovat odpočinkovým aktivitám
    Areál Majáku bude na polosamotě uprostřed malebné přírody, která bude poskytovat možnost příjemných procházek či túr a koupání v řece Berounce. A pokud člověk dá raději přednost pobytu uvnitř areálu, bude zde mít k dispozici knihovnu či jiné možnosti relaxu.

  • či bude sportovat
    V Centru chceme podporovat i tzv. aktivní odpočinek při sportu, proto zde plánujeme vybudovat několik tělocvičných sálků a hřiště, kde by si návštěvníci mohli zacvičit či si zahrát nějaké míčové hry.
    Také zde plánujeme mít areál s koňmi, který bude určen pro výuku ježdění na koni, a to jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé.

  • anebo si namíchá koktejl "od každého trochu"
    Celý program Centra bude časově přizpůsoben tak, aby zájemci mohli v rámci jednoho pobytu absolvovat více programů.

Nabídka možností, jak zde strávit svůj čas, bude velmi bohatá. A to vše bude doplněno pěkným ubytováním a pocit pohody plánujeme umocnit i dobrou českou kuchyní.

Web Centra Maják Ptyč

Vybudovat však takovýto komplexní areál nebude zcela jednoduché a čeká nás ještě dlouhá cesta, než ho budeme moci otevřít.

Přesto se již dnes s těmi, kdo o to mají zájem, chceme podělit o to, jak celý areál bude vypadat a jak práce při jeho výstavbě budou postupovat.

Proto byl vytvořen web www.majak-ptyc.cz, který tyto informace přináší. A ačkoliv je projekt Majáku Ptyč ještě v plenkách, tak vám s radostí oznamujeme, že tento web byl dnes spuštěn.

Navštívit web Centra Maják Ptyč

Autor: Hanka Přádová
Volně přístupný článek

Zaslat článek e-mailem

Zaujal vás tento článek a chcete odeslat vašim známým odkaz na něj? Můžete k tomu využít náš jednoduchý formulář.

Bez práce nejsou ...

 

Komentáře

[6] Johanus

Komentář je v rozporu s dobrými mravy a proto byl zablokován.

Přidáno: 16. 11. 2012 6:07
[5] Vítek P.

Paní Ullmanová Jitko,
Vaše slova jsem měl v hlavě dva dny, zkoušel si význam slov moc / hodně / velmi / příliš … a nepodařilo se mi nalézt způsob, jak bych sám sebe nějak výrazně opravil. Ano, možná by bylo přesnější napsat, že 4 tisíce je hodně. Napsal jsem, že je to moc, mohl jsem napsat, že je to podle mne moc. Tím neříkám, že konzultace ani za tuto cenu nikdy nevyužiji a také jsem rád, že ta možnost existuje.

Dobrý den paní Jano T.,
Zcela s Vámi souhlasím, tedy s tím, že na trhu určuje cenu nabídka a poptávka, respektive se já rozhoduji, zda ano či ne. Kdyby paní lektorka řekla: „Spočítala jsem si, že když zdražím konzultace na trojnásobek, sice odradím polovinu zájemců, ale vydělám jedenapůlkrát tolik a ušetřím polovinu času“, tak bych tomu (jako ekonomické úvaze) zatleskal. (Ale mohl bych si říct, že je to moc.) Děkuji za přání.

Dobrý den paní Hanko Přádová,
Děkuji za vysvětlení, doufám, že jste ho nepsala jen kvůli mně. Vím, že napsat srozumitelný text stojí hodně času.
Má nejistota, zda příspěvek nezcenzurujete, byla podpořena zkušeností. Jiný svůj komentář o ceně i-studia jsem zapsal tam do diskuse k první lekci i-studia a když jsem se koukal, jestli už tam je (schválený), tak jsem ho tam dlouho neviděl. Z toho jsem usoudil, že zapracovala cenzura. Ale teď koukám, že tam ten příspěvek je. Jelikož na tomto serveru funguje schvalování příspěvků, tak se to může stát, protože já nemám čas každý den kontrolovat, jestli se příspěvek vložil či ne. Jestliže jsem tam příspěvek neviděl ani po několika dnech, tak už jsem se tam nekoukal. Tak už je to vysvětlené. Ani by mi nevadilo, kdyby byl zcenzurován, je to váš server, akorát bych příště vážil svůj čas, jestli ještě něco napsat. Ale řekl jsem si, že ještě jednou napíšu.
Ještě taková perlička, podrobně jsem teď zkoumal ten „zcenzurovaný“ příspěvek, jedna paní na něj reaguje (Odpověď na ztracený příspěvek): “Vzhledem k tomu, že příspěvek, na který jsem chtěla reagovat, kamsi zmizel, nemohu autora oslovit.“ Z čehož vyplývá, že můj příspěvek na serveru nejprve nebyl a čekal na schválení, pak tam byl a paní na něj reagovala, pak příspěvek někam zmizel a dnes tam opět je. Tím je to vysvětlené napodruhé – technickou poruchou, což také uvádíte (Omlouváme se za dočasné nezobrazování se tohoto příspěvku). Do dnešního dne jsem však žil s tím, že příspěvek se nezobrazil záměrně (neobjevil se druhý ani třetí den), nebo jsem se tam díval, právě, když byl zmizelý (což mohlo být i ten druhý nebo třetí den).

Zrušení osobní schránky chápu, jen jsem chtěl říci, že mi byla užitečná. Také si uvědomuji, obrovskou práci, kterou jste udělaly, například při přípravě odhaduji 200 přednášek. I kdybych už neměl možnost se s vámi (oběma) už kontaktovat, mám tady zápisky z přednášek a seminářů, ze kterých mohu stále těžit, protože mi do sebe zapadají některé věci až časem. Takže i když zrovna nemám z čeho si vybrat, vybírám si z toho, co už mám doma.

Ještě se zmíním o způsobu, jakým je cena konzultací obhajována: Pro to, aby odradila ty, kteří si neváží rad a nedodržují je. Připadá mi nespravedlivé naházet všechny zájemce o konzultace do jednoho pytle. Věřím, že jsou mezi nimi i takoví, co rady dodržují do puntíku. Chápu to zdražení, ale nešlo by to udělat spravedlivěji? Tedy například tak, že kdo rady nedodrží, zaplatí příště vyšší cenu, nebo bude odmítnutý. Bavíme se pořád dokola o Spravedlivosti … a já se ji snažím hledat v každém Vašem kroku. Čímž neříkám, že musíte každý krok obhajovat a každou mou pochybu vysvětlovat, třeba na to přijdu časem sám.
Jinak proti ceně 4 tisíce korun za hodinu špičkového odborníka nic nemám. Je hezké, že se umíte ocenit a i to je pro mne velkou lekcí, abych i já se dokázal takto ocenit (Až bude za co).

Mějte se dobře (všichni tři, vlastně se mnou čtyři) …
Vítek P.

Přidáno: 10. 6. 2007 20:35
[4] Hanka Přádová
Odpověď: Jen tak dál - něco pro mě by nebylo...

Dobrý den pane Vítku,

nejdříve chci předeslat, že Vaše nejistota, zda Váš příspěvek nezcenzurujeme, byla zbytečná. Jak máme ostatně uvedeno na našem webu, tak vymazávat budeme pouze příspěvky vulgární a nezákonné, což ani do jedné kategorie Váš příspěvek nespadá. A to, že Váš příspěvek je kritický, není důvodem k tomu, abychom ho vymazaly. Naopak, po kritice jsme vždy volaly a bude to tak i do budoucna, protože jakákoli kritika nám jedině může pomoci v zlepšování naší práce. Proto Vám za Váš příspěvek děkujeme a stejně jako Vy, i my doufáme, že i ostatní uživatelé ztratí ostych a napíší své jakékoli názory, ať již k tomuto či k jinému tématu.

Máte pravdu v tom, že jsme některé naše aktivity zrušily. Tyto kroky se nám však nikdy nedělaly lehce, ale vždycky jsme volily takové kroky, které by Avennu zpřístupnily více zájemcům o ni. Proto jsme byly nuceny zrušit i Vámi zmiňovanou osobní schránku (osobní poradenství po internetu), protože zájem o tuto službu byl tak veliký, že bychom celé dni nedělaly nic jiného, než se věnovaly psaním odpovědí do osobních schránek a ještě bychom to nestíhaly. Proto jsme osobní schránky musely zrušit, abychom se mohly věnovat i jiným aktivitám, které by oslovovaly vícero lidí najednou.

I-Studium bylo takové dočasné vynahrazení pravidelné víkendové výuky v naší škole, kterou jsme musely přerušit kvůli práci na novém projektu. Jelikož i-Studium bylo doplňkem pravidelné výuky v naší škole, tak se ho mohl zúčastnit jenom ten, kdo měl určité základy vědomostí z této výuky, na které jsme mohly v i-Studiu navázat. Z tohoto důvodu jsme však prostřednictvím i-Studia mohly oslovit jenom menší část příznivců Avenny a proto jsme hledaly řešení, jak v rámci našich časových možností oslovit daleko větší počet zájemců o vzdělávaní se Avennou.

Z tohoto důvodu jsme přistoupily i ke změně koncepce tohoto našeho webu. Všechny články na našem webu, především v kapitole „Nemoci a zdraví“, budou na sebe volně navazovat a budou uživatelům postupně více a více do hloubky konkrétně vysvětlovat problematiku léčby nemocí, takže to bude jakási ucelená výuka Avenny, které se mohou zúčastnit jak začátečníci, tak i pokročilí - pro začátečníky to bude nový pohled na svět a pro pokročilé to bude připomenutí toho, co třeba už opomněli.
A tato forma vám tedy vynahradí pozastavenou výuku i informace z případné knihy.

Jinak co se týče vysoké ceny osobních konzultací, tak jsme si vědomy, že tato cena není obvyklá, ale k jejímu navýšení nás vedly důvody, které jsme zveřejnily na webu Školy zdraví těla i duše v článku Cena konzultací.

Jsme si vědomy, že vybudování Centra Maják Ptyč si vyžádá hodně našeho času a dočasné zmrazení některých našich aktivit. Chci však zdůraznit, že bez informací z Avenny nezůstane nikdo, koho tyto informace zajímají. Naše přednášky poběží dál a na tomto našem webu najdete každý týden dva nové články, které vám budou objasňovat další a další principy Avenny.
A až otevřeme Centrum Maják Ptyč, tak vám budeme moci nabídnout tolik chybějící zázemí pro velmi žádaný (i dlouhodobý) osobní přístup doplněný výukou Avenny.

Na závěr mohu dodat jen to, že i když to tak někdy nevypadá, tak opravdu naše kroky vedou k tomu, abychom Avennu co nejvíce přiblížily všem, kteří o ni mají zájem...

Přidáno: 10. 6. 2007 9:38

Tento komentář je reakcí na

[3] Jana T.
Příspěvek do diskuse

Dobrý den Vítku,

děkuji Vám za upřímný příspěvěk do diskuse. Z toho, co jste napsal, cítím, že jste smutný z toho, jaké změny Avenna zvolila. Ale proč? Vždyť v dnešní době cena za produkt/službu/informaci je stanovena od vývoje poptávky a nabídky. A obdobně je to s Avennou. Avenna nabízí své informace a služby za danou cenu a já se coby svobodný člověk rozhoduji následujícím způsobem:
1) Souhlasím s cenou, uhradím ji, získám informace a moje zpětná vazba je: cena je přiměřená obdrženým informacím, jsem spokojený/á a zůstávám aktivně u zdroje informací.
2) Souhlasím s cenou, uhradím ji, získám informace a moje zpětná vazba je: cena není přiměřená získaným informacím, nejsem spokojený/á a hledám jiný zdroj informací.
3) Nesouhlasím s cenou, neuhradím ji, nedostanu informace a moje zpětná vazba je: v tomto okamžiku nepotřebuji informace za stanovenou cenu, jsem spokojený/á a zůstávám pasivně u zdroje informací.
4) Nesouhlasím s cenou, neuhradím ji, nedostanu informace a moje zpětná vazba je: v tomto okamžiku potřebuji informace, ale za pro mě přiměřenou cenu, jsem nespokojený/á a hledám jiný zdroj informací.

Cenu i-studia jsem na základě ukázkové lekce pro sebe vyhodnotila jako nepřiměřenou a studium jsem neabsolvovala. Bylo to mé svobodné rozhodnutí a mám z toho dobrý pocit.

Těším se na případné další diskusní příspěvky a přeji Vám, Vítku, hezké a radostné léto.

Přidáno: 9. 6. 2007 8:31
[2] Jitka Ullmanová
Centrum Maják

Jsem upřímně překvapená, kolik možností bude nové centrum nabízet, to jsem opravdu nečekala.
Ráda bych také sdělila panu Vítkovi P, že 4000,- Kč za informace, které se na osobní konzulataci dozví opravdu není moc. Není to pro někoho (i pro mne) málo, to souhlasím, ale děkuji za tu možnost, že vůbec existuje.

Ullmanová Jitka

Přidáno: 7. 6. 2007 9:47
[1] Vítek P.
Jen tak dál ... něco pro mě by nebylo

Dovolte mi, abych řekl pár slov k Avenně. Poslední dobou rozjíždíte nové a nové akce, to vám přeji. Je skvělé, když se lidem jako vy dobře daří. Akorát mi připadá, že rušíte ty staré, které se možná někomu líbily. Líbit není to správné slovo, ale rozumíte. Například perfektní osobní schránka, pamětníci pamatují – zrušena. Semináře mi moc nesedly, ale už jsou také zrušeny. I-studium – zrušeno. Podotýkám, že jsem se ho neúčastnil, neboť mi připadalo předražené. Placené články – uvidíme, co se z toho vyvine, asi počkám, o čem budou první články a pak se rozhodnu. Nebo si koupím jen některé. Vím, že to dnes nejde, ale kdo chce, hledá způsoby. Vážně jste pro mě nejlepším zdrojem informací a hltám (skoro) každé vaše slovo, ale nějak mi připadá, že si nemám z čeho vybrat. Osobní konzultace za 4 tisíce, to je moc. Neumírám. Přesto bych uvítal nějakou možnost, jak se k vám dostat a něco se naučit, ale aby to mělo i tak nějak osobní charakter, abych se dozvěděl i něco o sobě a mých konkrétních problémech a jejich řešení. Vím, že se každému nemůžete věnovat, kam byste přišly … Víte, já jsem spíš samouk, napsali byste mi prosím nějakou pěknou knihu, ne tak málo čtivou, jako ta první, i když je hlubomyšlenková. Víc praktickou, do života.
Doufám, že můj příspěvek nezcenzurujete a že ostatní uživatelé ztratí ostych a také řeknou, co by chtěli oni a nebudou jen chválit (i když je to jejich věc). Ano, jste dobré a možná nejlepší.
Od toho je diskuse, abychom si řekli, jak to kdo vidí …
Vítek P.

Přidáno: 5. 6. 2007 23:46

Nový komentář

Bez práce nejsou ...

 

Prosíme vás, abyste komentáře psali v souladu s dobrými mravy.
Nevhodné komentáře budou zablokovány.

Internetové adresy začínající http://, https:// a ftp:// budou převedeny na odkazy.

Tučné písmo můžete vložit pomocí [b]text[/b], pro kurzívu použijte [i]text[/i].

Přihlášení

Uživatel: Nepřihlášen

Registrace

PŘÍBĚHY ZE ŽIVOTA S RADAMI OD KAROLÍNY

Karolína je literární postava, které vdechly život Hana Přádová a Katarína Kuňová.

Po vzoru svých autorek se Karolína věnuje psychosomaterapii.

Příběhy vás zavedou do jejího studia, kde poskytuje konzultace svým pacientům
a zazní v nich mnoho zajímavých rad, které vám mohou změnit život k lepšímu.

| Nahoru | Mapa stránek