Přeskočit na obsah | Přeskočit na navigaci

Vyhledávání

Úvod » Články » Novinky » Naše vyjádření k článku v iDnes

Naše vyjádření k článku v iDnes

Včera v iDnes o nás vyšel další článek. I tento článek je nepovedeným pokusem uvařit senzaci z vody, a to i za cenu lží a polopravd.

Článek o nás v iDnes: Léčitelky z Vršovic budovaly monstrózní archu, dnes fungují jako koučky

V článku se píše, že paní Přádová řekla, že Avenna již neexistuje, což ovšem není pravda. Asistentka autorky článku se ve skutečnosti ptala na Školu zdraví těla i duše a na to jí paní Přádová popravdě odpověděla, že tato škola již neexistuje. Vymaže se jedno slovo a vznikne opověď, která se, lidově řečeno, účelově zapadá do kontextu celého článku.

Co se týče existence Avenny, tak znovu uvádíme, co jsme řekly už vícekrát. Avenna „pouze“ pojmenovává hlubší pravidla života, která tady fungují už věky věků (ať se to někomu líbí či ne) a která ovlivňují tělesné i psychické zdraví.

Ostatně těchto pravidel si všimli už naši dávní předkové. Vytvořili z nich tzv. rčení, která se jako hluboká životní moudra předávají dál z generace na generaci. Mnozí se i jimi ve svém životě řídí a tím si udržují zdravou mysl, potažmo, zdravé tělo. Ta rčení budete určitě znát i vy: „Jak si kdo ustele, tak si lehne.“, „Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá.“, „Boží mlýny melou pomalu, ale jistě.“, „Ve zdravém těle zdravý duch.“, „Přej a bude ti přáno.“, „Na každou svini se vaří voda.“ atd.

Takže metoda nazvaná Avenna používá pouze to, co skutečně funguje už odedávna – nezávisle na nás dvou, nezávisle na tom, jestli jsme to pojmenovaly Avenna nebo Ultrasupermetoda. A Avenna bude takto fungovat stejně jako budou fungovat ona zmiňovaná pravidla.

Avenna není sektou

V článku se dále uvádí, že Avenna je sekta, že to tvrdí Společnost pro studium sekt a nových náboženských směrů. Pojďme se ale podívat pod pokličku této společnosti. Málokdo totiž zná, co je to za společnost.

Hlavními členy, kteří rozhodují o tom, zda nějaká společnost, metoda, filozofie či hnutí je sektou, jsou:

  • PhDr. Zdeněk Vojtíšek, Th. D., protestant, bývalý laický kazatel Církve bratrské, v současnosti působící jako docent na katedře psychosociálních studií a speciální etiky Husitské teologické fakulty UK v Praze.

  • MUDr. et Mgr. Prokop Remeš, který se kromě jiného zabývá tzv. hagioterapií, což je terapie prostřednictvím biblických příběhů, kdy – zjednodušeně řečeno – má Bible sloužit klientovi jako zrcadlo pro řešení jeho problémů.
    Jak by média asi řešila, kdybychom se tomuto druhu terapie věnovaly my?Jak by nás za to asi napadala a popotahovala?

  • Ing. Aleš Opatrný, Th.D., římskokatolický kněz, prelát jeho Svatosti, který vyučuje pastorální teologii na Katolické teologické fakultě UK v Praze.

  • Doc. ThDr. Ivan Odilo Štampach, suspendovaný římskokatolický kněz, který v současnosti vede katedru religionistiky a filosofie na Univerzitě v Pardubicích a pomáhá s vedením nadace Světový Étos zaměřené na mezináboženské vztahy.

Všichni tito členové jsou tedy představitelé nějakého náboženského směru, což zpochybňuje objektivitu jejich hodnocení, kvůli střetu zájmu.

Avenna mj. říká, že Bůh ani ďábel v podobě, jakou nám předkládá náboženství, neexistuje, že je to jenom druh zastrašování a manipulace ze strany představitelů daného náboženství. Z uvedeného je jasné, proč se nás tato společnost za každou cenu snaží zdiskreditovat.

Zkušenost pana Jakuba

Článek dále popisuje špatnou zkušenost pana Jakuba, který údajně kvůli Avenně a paní Kuňové přišel o svoji rodinu.
Kdyby autorka chtěla článek napsat skutečně objektivně, tak by automaticky oslovila i bývalou manželku pana Jakuba, aby se k tomu vyjádřila i ona. Kdyby to autorka článku opravdu udělala, dozvěděla by se, že dotyčná paní vedle svého manžela byla nešťastná ještě dávno předtím, než přišla k paní Kuňové. Byť měli tolik dětí, její manžel jí prakticky v ničem nepomáhal, většinu času totiž nebyl doma a veškeré povinnosti nechával na ní a choval se jako despota. Paní si vedle něho připadala jako posluhovačka, a nikoli milovaná manželka. Tento přístup pana Jakuba se bohužel nezměnil ani tehdy, když paní byla diagnostikována rakovina – choval se tak, jako kdyby se ho to netýkalo. A to bylo posledním impulsem k nelehkému rozhodnutí dotyčné paní od manžela odejít.

A jen pro úplnost, žádné semináře „Čistý život“, „Moje pravdy“ apod., jak uvádí pan Jakub, jsme nedělaly.

Takových lží a polopravd je v článku daleko víc. Například paní Přádová žádného syna nemá. Ani paní Kuchtová neměla žádnou rakovinu. Byť by nám to dělalo velice dobrou reklamu, tak v tomto případě tomu rozhodně tak nebylo.

Léčba pozitivním myšlením

Tvrzení, že Avenna je léčením pozitivním myšlením, se také nezakládá na pravdě. Nikdy jsme netvrdily, že se lze léčit pozitivním myšlením, ani biblickými příběhy apod. My tvrdíme, že se lze vyléčit pouze tím, že člověk změní myšlení, kterým si ubližuje – ale ne na pozitivní myšlení.

Bohužel žurnalisté ani mnozí ostatní odmítají pochopit, že léčba metodou Avenny neznamená změna myšlení na prostoduchého chudáčka, který se celý den jenom  usmívá.
Avenna učí být zdravými bez lékařů a bez léků – změnou myšlení, kdy člověk musí své myšlení změnit tak, aby neubližoval sobě ani ostatním, nezávisle na ostatních, ale to neznamená, že má myslet jenom pozitivně.

Další naše vyjádření k článku by bylo pouhým opakováním toho co, už bylo rozebíráno v předchozím vyjádření na tomto webu.

Autor: Hanka Přádová, Katka Kuňová
Volně přístupný článek

Komentáře

[12] Dita M.
Novinařina?....

Když jsem si přečetla ten článek, natolik mě zaujal špatně skrývaným úmyslem diskreditace, že jsem si dala tu práci a začala se zajímat. O Avennu a její "nosné pilíře". A ejhle. Při hlubším pohledu se mně totiž ukázalo, že podstatou jsou "jednoduché" pravdy, při kterých jsem se přistihla, že velmi často říkám: "přesně, no jasně,..." Stačí se podívat do textu jednotlivých přednášek. Nenašla jsem žádný sporný bod, u kterého bych zbystřila a hledala postranní úmysl nebo manipulaci.

Naopak autorka onoho článku využila negativní povahový rys lidí a tím je závist. Nepočítala s tím, že pozornější čtenář zbystří. Natolik je totiž patrná snaha, která dost neprofesionálním způsobem odvádí pozornost čtenáře k matoucím a nepravdivým informacím.

Je jasné, že ten článek měl ublížit. A že zbraně jsou v něm nečestné a nesportovní.

Držím palce :-)

Přidáno: 14. 10. 2016 12:13
[11] Andrea
Držte se

Dobré ráno,
sleduji ty nesmysly v médiích a žasnu. Sekta ???? Myslím na vás a speciálně na Vás Kataríno. Vždycky jste mi velmi pomohla.

Přidáno: 27. 9. 2016 10:28
[10] Iveta Nejedlá

Milé paní Učitelky,

ať si píše kdo chce, co chce, můj názor na vás se tím stejně nezmění. Pro mne jste nejlepší učitelky, které jsem kdy poznala.

Mrzí mne, že řada lidí nepravdám v článku uvedeným věří, aniž by se snažili zjistit bližší informace.

Přeji vám vše dobré a moc děkuji za skvělé knihy, které píšete. Těším se na další.

Iveta Nejedlá

Přidáno: 26. 9. 2016 0:37
[9] Jolana
Komu slouží takové novinářské lži?

Milá paní Hanko a Katko,
ten kdo Vás zná a zná myšlenky a moudra, kterými probouzíte zdravé myšlení nikdy nebude věřit těmto novinářským bludům. Zajímalo by mě komu tyto lži slouží a proč Vás chtějí pošpinit a ublížit. Přeji hodně zdaru ve Vaší další činnosti a těším se na další knihy. Pokud budete ještě přednášet, budu jedna z prvních přihlášených.

Přidáno: 21. 9. 2016 17:53
[8] Marti
Kdo chce psa bít...

Vážená paní Kuňová a Přádová,

plně souhlasím s komentáři níže,
je to pouhá závist.
Zdravím Vás a přeji přínosné dny. ♥♥♥!

Přidáno: 20. 9. 2016 17:47
[7] Jana
:-(

Dobrý den milá paní Kuňová a paní Přádová, článek jsem nečetla ani ho vyhledávat nebudu..Těm kdo Vás zná vysvětlovat vůbec nic nemusíte...Akorát mi to vždy přijde líto a šla bych se za Vás nejraděj prát...

Přidáno: 20. 9. 2016 16:13
[5] Jarmila
REKLAMA

Dobrý den,
i takto se to může brát jako reklama, kterou vám bezplatně poskytují jiní.

Přidáno: 20. 9. 2016 11:42
[4] Jana Kubíčková
smutné

Vážené a milé dámy,
paní Katko Kuňová a paní Hano Přádová,
čím dál více si uvědomuji, jak s malostí, podlostí a vůbec lidskou bídou a jinými obdobnými hanebnostmi se jen těžko dá rozumě hovořit. Natož pak s citem!
Máte obě můj soustavný obdiv.
Jana Kubíčková

Přidáno: 19. 9. 2016 22:57
[3] Irena Lněničková
Kdepak jste přišly na můj e-mail?

Článek jsem četla neb mám tento měsíc předplaceno na Osudu a tedy má data jsou tam.
Je pravda, že jsem u vás byla kdysi asi na dvou přednáškách, chtěla jsem se dozvědět i víc o sobě , ale tehdy mě právě chyběly ty čtyři tisíce.

Podle toho, k čemu jsem se u vás dostala jsem konstatovala, že hlásáte jen pravdu a litovala jsem, že nemám možnost se u vás zúčastnit.
Pak jste se daly dohromady s tím "majákem" a od těch dob o vás nic nevím.

Možná je článek reakcí těch, co by rádi vybírali peníze a neumí to, závidí a nyní na vás konečně něco našli.

Sekty jsou hlavně církve , co se zde objevily po roce 1989, tak o těch by měli informovat.

Přidáno: 19. 9. 2016 18:52
[2] Marie Psotná

Dobrý den, paní Přádová a paní Kuňová,

když čtu článek z odkazu, tak je mi úzko a cítím hořkost. Mísí se ve mě různé pocity až mě to přivádí k myšlence, jak moc jsou lidé krátkozrací a jak moc umí manipulovat.
Obdivuji vás za to, jak to "přijímáte" a jak na to umíte reagovat. I když je pravda, že vaše pocity neznám a asi není jednoduché se s tímto jednoduše vyrovnat (alepsoň pro mě by nebylo). Vážím si vaší práce a vidím v ní stále silné poselství a hloubku a pevně věřím, že vytrváte a budete "nám k dispozici" i nadále :-). Přeji vám, v rámci možností, krásné a pravdivé dny...

Přidáno: 19. 9. 2016 17:06
[1] Mirka Schmidtová
Jedna velká lež

Nedá mi to, abych se nevyjádřila k výše uvedenému článku. Když jsem ho četla, říkala jsem si, že to snad ani nemohl někdo napsat. Fakt mě to rozčílilo! Na tom článku není snad vůbec nic pravda! A ještě víc mě mrzí komentáře pod ním. To takhle opravdu vypadá naše společnost? Paní Kuňová a paní Přádová, moc děkuji za Vaše vyjádření k článku. Ale ten, kdo Vás zná, toto vysvětlení nepotřebuje. Moc mě mrzí, že někdo napíše takovéto lži, protože Vy si to opravdu nezasloužíte. Kdyby se novináři více zajímali o to, co děláte, nikdy by něco takového nemohli napsat. Je mi to opravdu velice líto a je mi z toho moc smutno. Mnohem větší přínos by měl článek, který by o Vás napsal pravdu. Škoda, že si autorka nedala tu práci, aby si informace prověřila. Zasloužily byste si velikánskou pochvalu a ne takovéto nesmysly!

Přidáno: 19. 9. 2016 16:38

Nový komentář

Bez práce nejsou ...

 

Prosíme vás, abyste komentáře psali v souladu s dobrými mravy.
Nevhodné komentáře budou zablokovány.

Internetové adresy začínající http://, https:// a ftp:// budou převedeny na odkazy.

Tučné písmo můžete vložit pomocí [b]text[/b], pro kurzívu použijte [i]text[/i].

Přihlášení

Uživatel: Nepřihlášen

Registrace

PŘÍBĚHY ZE ŽIVOTA S RADAMI OD KAROLÍNY

Karolína je literární postava, které vdechly život Hana Přádová a Katarína Kuňová.

Po vzoru svých autorek se Karolína věnuje psychosomaterapii.

Příběhy vás zavedou do jejího studia, kde poskytuje konzultace svým pacientům
a zazní v nich mnoho zajímavých rad, které vám mohou změnit život k lepšímu.

| Nahoru | Mapa stránek