Přeskočit na obsah | Přeskočit na navigaci

Vyhledávání

Úvod » Články » Novinky » Řídká kaše mouder, která hojí víc než ty nejsilnější medicíny

Řídká kaše mouder, která hojí víc než ty nejsilnější medicíny

Netrvalo dlouho a dnes se v médiích objevily další články o nás.

Zvažovaly jsme, zda se k tomu vyjádřit či nikoliv. Díky médiím jsme totiž vnímány jako vychytralé sektářky, které sprostě zneužívají nemocné lidi, aby z nich vytáhly peníze. Takže ať řekneme, co řekneme, lidé, kteří věří této naší bulvární vizitce, si stejně naše slova vyloží k obrazu svému – přesně v duchu pořekadla: „Kdo chce psa bít, hůl si vždy najde.“
Nakonec jsme se rozhodly napsat alespoň několik řádek. A je na každém, ať si na celou situaci udělá svůj vlastní názor.

Psychosomaterapie

Když jsme před necelými dvaceti lety začínaly s naší psychosomaterapeutickou praxí, která úzce spojuje psychický stav se zdravotním stavem člověka, byl tento náš přístup k nemocem zcela ojedinělý a nový. A hned od začátku jsme byly terčem posměchu a znevažování. Například kdysi J. X. Doležal v časopisu RESPEKT Avennu označil za „řídkou kaši lidových mouder“. A situace se v tomto dodnes nezměnila.

Když jsme s psychosomaterapií tak mimo, proč tedy tato údajná „lidová moudra“ (psychosomatiku) najednou vyučují v Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví a nabízejí lékařům dosažení specializace v psychosomatické medicíně?

Proč vůbec Ministerstvo zdravotnictví navrhlo v novele vyhlášky, aby psychosomatika byla uznána jako oficiální lékařský obor?

A proč začínají vznikat nové psychosomatické kliniky, kterých rapidně přibývá jako hub po dešti?

Sekta

V médiích jsme od samého počátku označovány za sektu. Jak se máme ale tomuto nařčením bránit, když kritéria pro určování sekt jsou tak vágní a obecná, že podle nich by sektou mohl být snad i samotný skauting či každé náboženství?

Nehledě na to, že znovu opakujeme to, co jsem už uváděly mnohokrát. Avenna není žádné hnutí, ani spolek. Avenna je pouze označení psychosomatického přístupu k nemocem. Je to pouze ucelený celek poznatků, který jsme získaly během naší dlouholeté praxe a který jsme takto pojmenovaly. Je to vlastně to samé, jako kdyby někdo Bachovu terapii označoval za sektu.

Maják-Ptyč

Další záležitost, která nás staví do negativního světla, je záležitost okolo stavby Maják-Ptyč. Jediné, co k tomu můžeme dodat, je to, že prvotní nápad na vybudování tohoto projektu nebyl z naší hlavy. Celého projektu jsme se zúčastnily, protože jsme si myslely, že vybudujeme další zázemí pro předávání Avenny. S tím, co se z toho v poslední době vyklubalo, nemáme nic společného.

Žaloba

Dnešní média uvádějí to, že se paní Kuchtová s námi soudí. K tomu můžeme dodat jen to, že tomu opravdu tak je. Byly jsme nařčeny z něčeho, co není pravda.

Katka Kuňová a Hanka Přádová

Autor: Hanka Přádová, Katka Kuňová
Volně přístupný článek

Komentáře

[8] hulínová
prosba

Dobrý deň. Myslím si, že je prirodzené, že niekomu Avenna "sedí" a niekomu nie. Každý máme svoju cestu životom a niekde sa na nej nachádzame. Pre mňa bolo každé tu vyslovené aj písané slovo ako kvapka rosy pre smädnú kvetinku. Prosím, pokračujte, ak Vás napĺňa táto práca. Viem, že ešte máte veľa čo povedať. Ďakujem Vám.
Srdečne všetkých pozdravujem.
Zdenka Hulínová

Přidáno: 28. 7. 2015 12:32
[7] Hanka
Jsem vděčna

Dobrý den, jsem vděčna, že mě cosi "přivedlo" ještě na Vaše předášky ve Vršovicích, než byly ukončeny, a měla jsem možnost setkat se s vámi naživo. Pak jsem si objednala spoustu vašich CD a ráda je opakovaně poslouchám. Nad každým slovem hodně přemýšlím a snažím se tak i jednat. Knihu Labyrint viny jsem přečetla jedním dechem, teď jsem ji půjčila kolegyni, a těším se, až se k ní opět vrátím a přečtu si ji znovu. Moc děkuji a držte se!!!

Přidáno: 28. 7. 2015 11:55
[6] Vlaďka
Vděčnost

Dobrý den paní Katko a paní Hanko.
Článek jsem nečetla, ale pokud se nějaký objevil v minulosti i v souvislosti s projektem Ptyč, vždy jsem to přečetla a řekla jsem si, že se ke mně dostanou dostatečné informace, abych vše pochopila.Vím, že Avenna je Váš úkol na této planetě, hned při prvním setkání mě toto učení oslovilo a čerpám z něj dodnes. Lepší návody do života, než ty Vaše jsem nepotkala a jsem za ně velmi vděčná.
Přeji Vám, ať Vás žádné kritiky neodradí od Vaší práce a stále s Vámi sympatizuji.
Za knihu Labyrint viny moc děkuji, četla jsem jí jedním dechem, jsou v ní úžasné návody, jak se uzdravit z některých nemocí. Těším se na další knihu od Vás.
UPŘÍMNĚ DĚKUJI, Vlaďka

Přidáno: 28. 7. 2015 11:32
[5] Soňa Niklfeldová
S láskou vzpomínám

Milá paní Katko a milá paní Haničko, to co jsem se od Vás naučila mi už nikdo nikdy nevezme... pro mě jste byly ten největší dar od nebíčka. Vaše filosofie mě provází na každém kroku životem a i když už se nevidíme ani neslyšíme.... S Láskou a velikou vděčností na Vás vzpomínám.Mam Vás stále mooooc ráda a držím palečky ve všem co děláte .Ať máte co nejvíce důvodů k radosti a hodně lásky kolem sebe. Moc děkuji za vše a moje největší přání je opět Vás obejmout ... stále věřím že jednou se mi ještě splní.

Opatrujte se a užívejte krásných letních dní.

Přidáno: 27. 7. 2015 22:54
[4] Irena Swaczynová
Reakce na odpověď článku...

Dobrý den paní Hanko a Katko.
Článek jsem nečetla a ani číst nemíním. Tyto rádoby články mají jediný cíl, očernit a pomluvit. Myslím si, že Vaši klienti a sympatizanti, Ti, co Vás znají a mají rádi, jsou již dosti uvědomělí a ví, kdo jste, co umíte a jak jste skvělé !!!! Já Vás sice neznám osobně, pouze z článků na Vašem webu a z Vašich přednášek z CD, které jsem si kupovala. Ale Vaši práci a rady si cením velmi vysoko. Vaše práce měla a má velký smysl a je velmi mnoho lidí, kteří to oceňují a kterým jste opravdu pomohly !!! Což se o dnešním tisku a médiích říct nedá, ba NAOPAK, přinášejí jen dezinformaci, straší lid a jsou zmanipulované. Mějte stále elán a nenechte se znechutit těmi, kteří ZA TO NESTOJÍ. Irena

Přidáno: 24. 7. 2015 18:07
[3] Jana Susková
sekty a jiné nesmysly...

Dobrý den milá paní Kuňová a milá paní Přádová...
Článek jsem dnes četla a opravdu mně nadzvedl ze židle..
Když jsem chtěla reagovat a četla ty ubohé a nechutné komentáře řekla jsem si, že snůšku urážek a nesmyslů, kterou mně pisatelé obdaří, nemám vůbec chuť řešit..
Sama za sebe mohu jen říci, že to co vychází mi vadí, mrzí a uráží... Znám Vás od roku 97 a ani jednou by mně nenapadlo , že jsem padla do spárů sekty atd...Nejen, že jste mi dá se říci zachránila život z mnoha zdravotních problémů, a nejen mně ale pomohla v rodině i mým přátelům... ale dala jste mi do života tolik rad a indicií, ktré používám dnes a denně. Nikdy nepřestanu být vděčná té chvíli, kdy jsem měla možnost za Vámi přijet. A i kdyby se všichni co mají tak krátkou paměť k Vám otočili, já budu vždy při Vás..
A nepřipadám si ani pošahaná ani zmanipulovaná, jsem Vám prostě jen moc vděčná. Děkuji za vše co jste mi předaly... A moc se těším až vyjdou Vaše návody k příčinám nemocí knižně... /Jen aby je Ti co píšou dnešní splašky o Vás je jednou moc nepotřebovali.../
Držím palce ať se Vám daří a přestanou padat klacky pod nohy... Nám, co vás známe, jste žádné vyjadřování ke článku snad ani nemusely dávat... A Ti co plivou špínu???...tohle nikdy nepochopí...je mi jich líto....Jana

Přidáno: 24. 7. 2015 14:42
[2] Jiří
Nemohu si pomoci :)

Před chvílí jsem si (nutno dodat že s nemalým odporem) dočetl váš článek na téma "spravedlnost" a nedokážu se ubránit dojmu, že v rámci pravidel stanovených vaší doktrínou si to že "jste vnímány jako vychytralé sektářky, které sprostě zneužívají nemocné lidi" přece zasloužíte, neboť nebylo-li by to spravedlivé, nestalo by se vám to.

Přidáno: 24. 7. 2015 14:17
[1] Marie Psotná
Děkuji

Dobrý den,

děkuji za vysvětlení. Souhlasím s vámi, že kdo chce psa bít...

Pro mě osobně je důležité, že veškeré poznatky, které jsem kdy od vás získala, fungují! Dávají my smysl, vnitřně s nimi souzním a přijdou mi naprosto přirozené. Myšlení v duchu Avenny zlepšuje můj život a způsob uvažování a vnímání svého okolí i sebe sama. Děkuji vám za to.

Přeji vám příjemné dny.

Přidáno: 24. 7. 2015 14:12

Nový komentář

Bez práce nejsou ...

 

Prosíme vás, abyste komentáře psali v souladu s dobrými mravy.
Nevhodné komentáře budou zablokovány.

Internetové adresy začínající http://, https:// a ftp:// budou převedeny na odkazy.

Tučné písmo můžete vložit pomocí [b]text[/b], pro kurzívu použijte [i]text[/i].

Přihlášení

Uživatel: Nepřihlášen

Registrace

PŘÍBĚHY ZE ŽIVOTA S RADAMI OD KAROLÍNY

Karolína je literární postava, které vdechly život Hana Přádová a Katarína Kuňová.

Po vzoru svých autorek se Karolína věnuje psychosomaterapii.

Příběhy vás zavedou do jejího studia, kde poskytuje konzultace svým pacientům
a zazní v nich mnoho zajímavých rad, které vám mohou změnit život k lepšímu.

| Nahoru | Mapa stránek