Přeskočit na obsah | Přeskočit na navigaci

Vyhledávání

Vánoční a novoroční přání 2011

Vánoce a nový rok jsou za dveřmi a my vám chceme popřát.

O Vánocích a do nového roku se obyčejně přeje, aby lidé byli šťastní, zdraví a zažívali hodně lásky.

Jenomže v životě to funguje tak, jak popisuje jedno moudré přísloví: "Co si kdo zaseje, to si také sklidí".

Jak tedy lidé mají být šťastní, zdraví a obklopení láskou, když sami rozsévají pravý opak?

Proto vám všem přejeme, abyste do hloubky pochopili, že člověk, aby mohl být šťastný, zdravý a obklopený láskou, se musí sám v životě určitým způsobem chovat. Nelze totiž zasévat zlo a sklízet dobro. Proto si hlídejte, co dáváte všem kolem sebe vy sami.

Přejeme vám chuť dávat dobrou naládu, sebereflexi při kritice sebe i druhých, cit pro pochopení ostatních, trpělivost při pohledu na nešikovné či pomalé a ať se vám daří dávat najevo i nesouhlas. A to vše v přiměřené míře... 

Chceme vám říct i to, co přibližně vystihuje tato píseň.

Hanka Přádová a Katka Kuňová

Autor: Hanka Přádová, Katka Kuňová
Volně přístupný článek

Komentáře

[12] Zdenka Hulínová
vďačnosť

Krásny deň pani Kuňová, pani Přádová a všetci prítomní. Od prvého prečítania Vášho vianočného priania hľadám v sebe vhodné slová, ale neustále sa mi objavuje hlavne silný pocit vďačnosti, a tak som si tento pocit v sebe preskúmala a uvedomila som si jeho úžasnú hĺbku. Skrýva v sebe totiž aj ďalšie nádherné cítenia, ako sú rešpekt, pokora až bázeň, a tiež túžbu si ho udržať, rozvíjať a žiť plne v tom, čo ho vyvoláva, to znamená v pravde a v spravodlivosti. Ďakujem. Pripájam sa zo srdca k Vášmu prianiu pre všetkých. Zdenka

Přidáno: 17. 12. 2011 21:51
[11] Monika Ornetová

Dobrý den pane Roberte,
děkuji za reakci...
napadá mě spousta věcí, které bych mohla napsat, protože Vám naprosto rozumím, mám také ascendent v Panně :D a to si tedy "užívám" však víte :D Řekla bych, že sem se ale dlouhosáhlé rozbory nehodí, máte-li tedy chuť, můžeme se přesunout na e-mail. Mějte se hezky a mějte se rád :) Monika

Přidáno: 15. 12. 2011 15:28

Tento komentář je reakcí na [10] Robert Hruby

[10] Robert Hruby

Dobry den pani Moniko,

Avennu, pani Kunovou a Pradovou uznavam. Hodne me posunuli a jsou v tomhle oboru nejlepsi, co jsem kdy videl. Jsem jim opravdu za hodne veci vdecny a touto cestou jim i za hodne veci dekuji.

Myslim si, ze oslovit me to melo, mozna z jineho duvodu. (Jinak trpelivost nikdy nebyla moje silna stranka) Jsem lev, takze ohnive znameni s ascendentem v panne. Panny jsou analyticke a kriticke. Zni to jako skvela vymluva:-) ale chci tim jenom rict, ze mi da nekdy dost prace uhlidat svoji kriticnost a temperament a svoje ego. Je to jenom muj nazor, takze si nedelam narok na to, ze mam pravdu. Ale z logiky veci: ucim se presne vyjadrovat, ze dobro a zlo, je pojem relativni a nespravny, jsou v podstate veci spravedlive a nespravedlive. Pokud o nekom reknu, ze je pomaly a nesikovny, konstatuju to jako fakt, se kterym nejde nic udelat a pak nevidim duvod k trpelivosti, protoze stav se nezmeni a neni na co cekat. Pokud reknu, ze se nekdo chova pomale a nesikovne, je tu sance, ze se to zmeni a pak je trpelivost na miste.

Pani Moniko, pokud jste slysela prednasku o starnuti, tak je sance, ze tresouci se babicka nebudete:-)

Omlouvam se, ja vim, ze nekdy chovam jako rypna kriticka:-)

Hezky den

Robert Hruby

Přidáno: 15. 12. 2011 11:47

Tento komentář je reakcí na [6] Monika Ornetová

Na komentář reagoval [11] Monika Ornetová

[9] Jana K.
Predvánoční poděkování

Milá paní Katko a Hanko,

když jsem uviděla ve svoji schránce email od Avenny - Vánoční přání, tak mně zajímalo, co nám asi přejete, protože Vaše přání jsou originální a pohladí dušičku a nejdůležitejší, že jsou psány od srdíčka. Děkuji moc, hlavně i za písničku, je v ni ukryto všechno. Přeji vám příjemné zážitky na Vaší cestě. Jana Klincová

Přidáno: 13. 12. 2011 9:10
[8] Iveta Nejedlá
Děkuji za to, že jste

Milá pani Hanko, milá pani Katko,

moc vás pozdravuji. Děkuji Dokonalosti za to, že jste a že jsem vás mohla poznat. Moc vám děkuji za to, že tak skvěle plníte svá nelehká poslání. Často vzpomínám na úžasné rady, které jste mi kdy předaly. Jsem vám za vše velmi vděčná.

Přeji vám vše nejlepší, příjemné a pohodové vánoce vám oběma, vašim dětem i vašim zvířátkům. A přeji vám hodně sil do celého příštího roku.

Mějte se krásně, Iveta Nejedlá

Přidáno: 13. 12. 2011 2:06
[7] Vlaďka Komlová
jsem vděčná

Krásný předvánoční večer paní Katko a paní Hanko.
Děkuji za milé a pravdu připomínající přáníčko a píseň ,obojí mě pohladilo po duši.I já Vám chci popřát vše dobré a spravedlivé,chci Vám hlavně vyjádřit vděčnost za poselství,které zaséváte do dušiček lidí,kteří HLEDAJÍ,tak jako jsem hledala já a našla jsem.Vaše poselství nasytilo mou duši a změnilo můj úhel pohledu na svět a dění kolem mě,otevřelo mi oči.Máte zde na této planetě VELIKÝ úkol,moc moc Vám přeji ,ať se Vám daří,Vaše práce má hluboký smysl,protože mění lidi k lepšímu a tím mění dění na celém světě.
Vlaďka K. :-)

Přidáno: 12. 12. 2011 19:52
[6] Monika Ornetová
"nálepky"

Třeba to pane Roberte nemělo oslovit právě Vás, ale pro mě ta věta byla napsaná určitě :) Musela jsem se až smát.... Jsem člověk velmi netrpělivý a zrovna včera jsem se v duchu rozčilovala nad tím jak někdo může být tak nešikovný a neobratný při ukládání nákupu do tašek a vztekle jsem podupávala... uvědomila jsem si to, vím že s tím mám problém a budu takové lidi potkávat, dokud mi to bude tak moc vadit...Nerada na něco čekám, většinou chci všechno téměř okamžitě. Když já sama pospíchám, padá mi vše z ruky a jsem stejně nešikovná a za mnou stojí stejně podupávající slečna :D ....opravdu pěkný pohled, často si říkám: "až budu stejně stará jako tahle třesoucí se babička, tak mě všichni netrpělivci ukamenujou"... Tak tedy pokud by ten odstavec nikomu jinýmu neměl patřit, mě patří a má tam být, protože vánoce jsou svátky shonu a stresu Bohu žel. Nemá to tak být, ani mě se to nelíbí, ale tak jsem to měla hodně let zažité a od svého okolí okoukané. Pozoruji, že každým rokem jsem v této oblasti lepší a z toho mám velkou radost. Těší mě, že mám kolem sebe lidi, kteří se dokážou zastavit a nasávat klidnou vánoční atmosféru i když si to zatím musíme navzájem připomínat a není to ještě zažitá samozřejmost...přeji Vám Roberte krásný klidný vánoční čas :)

Přidáno: 12. 12. 2011 14:36

Tento komentář je reakcí na [5] Robert Hruby

Na komentář reagoval [10] Robert Hruby

[5] Robert Hruby

Dobry den pani Pradova a pani Kunova, dobry den vsem,

preji Vam vsem, at se Vam maximalne dari. At je proste kazdy den lepsi a lepsi.:-) a hlavne, at neztracime optimismus pokud to jde. Myslim si, ze obecne to byl tezky rok a kdovi, co nas jeste ceka. Nekdy ma clovek pocit, ze spravedlnost snad ani neexistuje, ale jak se rika, bozi cesty jsou nevyzpytatelne. Mejte se moc krasne:-) Robert Hruby

P.S. mrzi me to, ale nedokazu nerict jednu poznamku. Trosku me zaskocilo videt zde pojem dobro a zlo a nalepky nesikovny a pomaly.To snad ani neni avennisticke a nebo se omlouvam a spatne jsem to pochopil.

Přidáno: 12. 12. 2011 12:19

Na komentář reagoval [6] Monika Ornetová

[4] Monika Ornetová
Moc Vám děkuji :)

Posledních pár dní jsem byla trochu skleslá z pocitů, že jsem na všechno nějak sama. Chyběla mi naděje, že jsou lidé dobří, připadám si občas jako mimozemšťan a dobře vím, že si za to můžu sama. Začala jsem o sobě trochu pochybovat a Vaše přání mě pohladilo a dalo mi ztracenou sílu. Moc Vám paní Katko a Paní Hanko děkuji a přeji Vám krásně prožité vánoce i Nový rok 2012.

Přidáno: 12. 12. 2011 9:49
[3] Jana Kubíčková
děkuji Vám za vše

Milá paní Hano a Katko,
srdečný dík za krásné přání a za vše, na čem se podílíte. Vše opětuji. Vážím si Vás MOC, myslím na Vás a přeji Vám, i všem, ať se nám daří vespolek.
Ať se na to dá koukat...Díky!
Jana Kubíčková

Přidáno: 12. 12. 2011 9:32
[2] Marie Horneková
Děkuji

Dobrý den paní Přádová a paní Kuňová,

Velmi Vám oběma děkuji za krásné přání v období konce tohoto roku. I já Vám přeji radostné žití a také hlavně to, aby Vaše poselství slyšelo a pochopilo stále více lidiček a tím se stal tento svět kvalitnější.

Příjemné a láskou naplněné dny. Majka Horneková

Přidáno: 12. 12. 2011 8:24
[1] Jana S.
Poděkování

Dobré ráno milé paní Kuňová a Přádová , děkuji za potěšení při pondělním ránu při čtení Vašeho přání a poslechu krásné hudby.
Přeji Vám ať se Vám daří ve všech směrech , protože kdo jiný si to víc zaslouží.
S úctou vzpomínám a držím palce , Jana

Přidáno: 12. 12. 2011 8:16

Nový komentář

Bez práce nejsou ...

 

Prosíme vás, abyste komentáře psali v souladu s dobrými mravy.
Nevhodné komentáře budou zablokovány.

Internetové adresy začínající http://, https:// a ftp:// budou převedeny na odkazy.

Tučné písmo můžete vložit pomocí [b]text[/b], pro kurzívu použijte [i]text[/i].

Přihlášení

Uživatel: Nepřihlášen

Registrace

PŘÍBĚHY ZE ŽIVOTA S RADAMI OD KAROLÍNY

Karolína je literární postava, které vdechly život Hana Přádová a Katarína Kuňová.

Po vzoru svých autorek se Karolína věnuje psychosomaterapii.

Příběhy vás zavedou do jejího studia, kde poskytuje konzultace svým pacientům
a zazní v nich mnoho zajímavých rad, které vám mohou změnit život k lepšímu.

| Nahoru | Mapa stránek